pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 29, 2011 5:17 pm Lees verder →

In memoriam Piet Gootzen (Melick): markante Roerstreek-persoonlijkheid

Melick – Op 76-jarige leeftijd is Piet Gootzen uit Melick overleden. Hij was een pionier in de Roerstreek op heemkundig en archrelogisch gebied. Piet Gootzen was een van de oprichters van de Heemkundevereniging Roerstreek (HVR), later tientallen jaren voorzitter en ere-voorzitter en dank zij zijn tomeloze inspanningen kwam in St. Odilienberg het HVR-museum tot stand. Hij was ook de drijfveer achter internationale contacten op heemkundig gebied. Niet voor niets kreeg hij hiervoor oa de onderscheiding de Neanderthaler terwijl hij ook koninklijk en kerkelijk onderscheiden. Want ook op maatschappelijk terrein had Piet Gootzen vele verdiensten, o a voorzitter en ere-voorzitter van Fluiter- en Trommelkorps St Andreas te Melick. Piet Gootzen was ook de man die vele tientallen jaren het plaatselijk parochieblad De Heraut maakte. Schrijven deed hij graag en hij was ook de stimulator van en schrijver in vele tientallen HVR-jaarboeken, die best pareltjes van de Roerstreek genoemd mogen worden. Iemand die als nieuwkomer in de Roerstreek komt wonen en iets van de Roerstreek-historie of eigen regio wil weten, kan absoluut niet om de HVR-jaarboeken heen. Hij werkte meer dan 40 jaar bij de krant Maas-en Roerbode/De Limburger op typogafische afdelingen, waar hij vele jaren als clichegraaf werkte.
Met het verscheiden van Piet Gootzen verliest de Roerstreek een markante persoonlijkheid die op heemkundig gebied baanbrekend werk heeft verricht
Zaterdag 31 december 2011 wordt hij om 10.30 uur in zijn geliefde Melick begraven na een uitvaartdienst in de parochiekerk.
Jacques BiermansPosted in: roerdalen