pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 7, 2017 7:38 pm Lees verder →

In Roermond met pasta: waardevolle bomen beschermd tegen de bever


Roermond – De bever komt in Roermond veel voor. De vele wateren zorgen voor een geschikt leefgebied. De laatste jaren laat de bever zich ook steeds meer in het stedelijk gebied of in de buurt daarvan zien. Tot nu toe heeft de gemeente alleen ingegrepen door bomen te kappen als deze voor een gevaarlijke situatie zorgden.
In de winterperiode voedt de bever zich voornamelijk met twijgen en boomschors waarvoor bomen worden omgeknaagd. In de zomer eet de bever meer kruiden en waterplanten waardoor het aantal aangeknaagde bomen terugloopt.
Bomen beschermen
Momenteel is te zien dat de bever op verschillende plekken in de gemeente ook (waardevolle) landschappelijke, park- en laanbomen omknaagt. Dit is onder andere duidelijk zichtbaar nabij de Swalm maar ook in Hattem. Daarom heeft de gemeente besloten om voorlopig deze park- en laanbomen maar ook landschappelijk waardevolle bomen (denk aan knotwilgen) te beschermen tegen de bevervraat. Dit gebeurt door het aanbrengen van een strijkpasta op de boomstam .Deze pasta is onzichtbaar na het opdrogen. In de directe omgeving is overigens nog voldoende voeding voor de bever aanwezig . De gemeente beraadt zich momenteel hoe hier in de toekomst mee om te gaan.Posted in: algemeen, roermond