pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 27, 2015 5:57 pm Lees verder →

In Roermond Woonzorg Brigade Donderberg van start gegaan

A_woonzorgbrigade_logoRoermond – De Woonzorg Brigade in de Donderberg is van start. Betty Willms en Hans Vas uit de Donderberg zijn de grote kartrekkers van dit burgerinitiatief onder de paraplu van de Wijkraad Donderberg.
Wat is de Woonzorg Brigade?
De Woonzorg Brigade is de verzamelnaam van diverse vormen van onderlinge hulp variërend van burenhulp, inzet van arbeidsmatige dagbesteding tot georganiseerde hulp door geschoolde vrijwilligers en stagiaires. Het gaat om diverse werkzaamheden op het gebied van wonen, welzijn en dienstverlening, zoals: kleine technische klussen in en om het huis, winterdienst (zoals stoep sneeuwvrij maken), persoonlijke begeleiding (huisarts, ziekenhuis, familiebezoek), klein tuinonderhoud, boodschappenservice of gezellig samen een kopje koffie drinken.
Wederkerigheid is hierbij een belangrijk begrip. Dat wil zeggen dat mensen die hulp vragen soms op een ander terrein hulp kunnen bieden. Bijvoorbeeld iemand die lichamelijk beperkt is en daardoor hulp nodig heeft bij kleine klusjes in huis kan iemand anders helpen bij de administratie of bij het gebruik van de computer.
Op de Donderberg helpen mensen elkaar
De Woonzorg Brigade past perfect in de maatschappelijke ontwikkeling dat de samenleving transformeert van een verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving. De komende jaren zullen kwetsbare inwoners steeds meer een beroep doen op hun directe omgeving en vrijwilligers in plaats van op professionele hulpverlening. Door op een laagdrempelige manier diensten aan te bieden, brengt de Woonzorg Brigade de verbinding tussen wijkbewoners tot stand. Dit is Om! – ofwel een vorm van nieuw samenleven. #RoermondOm
Bijdrage uit het Wijkontwikkelingsplan
De partners van het Wijkontwikkelingsplan Donderberg (gemeente Roermond, Wonen Zuid, Wonen Limburg en provincie Limburg) hebben financieel bijgedragen en dit initiatief ondersteund met hun eigen netwerk, kennis en kunde.
Contact
De Woonzorg Brigade is op werkdagen bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer 06-57348964 of via e-mail. [email protected]Posted in: roermond