pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 29, 2016 5:37 pm Lees verder →

In elke kern van Roerdalen weer bibliotheek op niveau

Roerdalen – Het bibliotheekwerk in alle 6 kernen van Roerdalen gaat weer op niveau komen nu de Stichting Bibliorura een vernieuwde formule met de gemeente toepast. Vernieuwd bibliotheekwerk heet het in een persbericht van Roerdalen en het kost de gemeente ruim een kwart miljoen per jaar.
Hoe ziet het nieuwe bibliotheekwerk er op hoofdlijnen uit?
Het nieuwe bibliotheekwerk is gericht op samenwerking, participatie en ontmoeting. De bedoeling is om in iedere dorpskern in bijvoorbeeld de bestaande ‘open biebs’ een haal- en brengservice van Bibliorura op te zetten. Hier kunnen inwoners boeken reserveren. Aanvullend biedt Bibliorura een themagerichte collectie met een leesportefeuille. Daarnaast biedt de stichting ondersteuning aan de vrijwilligersinitiatieven van de ‘open bieb’ en worden activiteiten georganiseerd. De schoolbibliotheken worden verrijkt met een collectie voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Steunpunt verdwijnt
Het bestaande steunpunt in de Roerparel verdwijnt in de huidige vorm. Mogelijk wordt hier een ‘open bieb’ gevestigd. In iedere kern wordt voor zes uur per week een leesconsulent actief en inwoners kunnen in iedere kern boeken reserveren. De consulent organiseert activiteiten en ondersteunt kinderen in de voorschoolse periode en de basisschool en voor een beperkt deel volwassenen. Er wordt een peutercollectie aangeboden en in iedere schoolbibliotheek komt meubilair voor peuters.

De gemeente Roerdalen heeft de afgelopen maanden een traject doorlopen voor het nieuwe bibliotheekwerk voor de periode 2017 tot en met 2020. In mei 2016 heeft de gemeenteraad van Roerdalen hiervoor een formule vast gelegd. Vervolgens heeft er een open inschrijving plaatsgevonden. Twee aanbieders hebben een aanvraag ingediend. De aanvraag van Stichting Bibliorura komt als beste uit de beoordeling. Zij is voor de komende periode (2017 – 2020) de aangewezen partij voor de invoering en uitvoering van het vernieuwde bibliotheekwerk. Hiermee is een bedrag van 265.987,- euro per jaar gemoeid.

Wethouder Verheijden: “De aanpak van Stichting Bibliorura sluit bij aan onze wens tot vernieuwing. Het succesvolle concept van de ‘open biebs’ in onze kernen vormt de basis. De aanpak gaat uit van de hedendaagse leesbehoeften van jong en oud en de maatschappelijke rol van de ‘open biebs’. Daar hebben zij in hun voorstel heel goed op ingespeeld. Samen met de vrijwilligers van de ‘open bieb’ kan het aanbod in de kernen nog aantrekkelijker en breder gemaakt worden. Om ouders te bereiken, is het belangrijk om samen te werken met het consultatiebureau. Hoe een en ander concreet uit komt te zien, wordt in de komende periode met Stichting Bibliorura besproken. Ik heb er alle vertrouwen in.” Aldus de wethouder.Posted in: algemeen, roerdalen