pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 25, 2017 5:55 pm Lees verder →

Individuele inkomenstoeslag voor meer mensen in Roermond beschikbaar; en hoe is dat in Roerdalen?

Roerdalen/Roermond = De gemeenteraad van Roermond heeft 13 juli 2017 besloten om de individuele inkomenstoeslag voor meer mensen beschikbaar te stellen. Vanaf 1 augustus 2017 komen gezinnen met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm in aanmerking voor de toeslag. Tot 1 augustus is deze toeslag alleen beschikbaar voor mensen met een inkomen op bijstandsniveau. Hoe zt die situatie in Roerdalen?
Als je heel lang van een minimum inkomen hebt geleefd en het er niet naar uitziet dat je inkomen de komende tijd hoger wordt, dan wordt het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Om deze gezinnen te ondersteunen verstrekt de Gemeente Roermond een jaarlijkse bijdrage: de individuele inkomenstoeslag. Met deze toeslag krijgen deze gezinnen een extra vergoeding waardoor zij beter in staat zijn om onvoorziene kosten te betalen.
Wanneer komt iemand in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag?
Iemand leeft al langere tijd van een laag inkomen
Iemand komt voor de toeslag in aanmerking wanneer hij of zij langere tijd van een laag inkomen heeft moeten leven.
Onder een laag inkomen verstaat de gemeente een inkomen dat niet hoger is dan 110% van het sociale minimum. Hierbij maakt het niet uit welk inkomen dit is. Dit kan een inkomen zijn uit werk, inkomen als zelfstandige of een inkomen bestaande uit een uitkering.
De hoogte van het sociale minimum kan per gezinssituatie verschillen. Voor alleenstaanden of alleenstaande ouders gaat het dan om een inkomen dat niet hoger is dan ongeveer € 1.000,-. Voor gehuwden geldt een bedrag van ongeveer € 1.450,-. Het gaat hier om netto bedragen zonder vakantiegeld.
Iemand heeft niet de beschikking over ander vermogen
Wanneer iemand voldoende spaargeld heeft, komt hij of zij niet in aanmerking voor de individuele inkomenstoeslag. Een deel van het spaargeld hoeft niet te worden gebruikt. Dat is voor alleenstaanden € 5.940,- en voor gehuwden en alleenstaande ouders € 11.880,-. Er wordt niet alleen naar het spaargeld gekeken maar ook naar het vermogen in de vorm van bezittingen zoals bijvoorbeeld een eigen huis, een duurdere auto of dure sieraden.
Het ziet er niet naar uit dat het inkomen de komende tijd hoger wordt
De toeslag is alleen bedoeld voor mensen waarvan de verwachting is dat het inkomen in de toekomst niet hoger wordt. Als iemand bijvoorbeeld mogelijkheden heeft om door werk het inkomen te verhogen, komt hij of zij niet in aanmerking voor de toeslag.
Hoe hoog is de individuele inkomenstoeslag?
De individuele inkomenstoeslag wordt één keer per jaar verstrekt. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van de gezinsvorm. Zo bedraagt de bijdrage voor:
een alleenstaande € 378,-
een alleenstaande ouder € 489,-
gehuwden € 540,-.
Hoe kan de individuele inkomenstoeslag worden aangevraagd?
De toeslag kan worden aangevraagd door een afspraak te maken met de afdeling Sociale Zaken vvan de gemeente Roermond via het telefoonnummer 14 0475. De afdeling Sociale Zaken is gevestigd in het Stadskantoor op het Kazerneplein, tegenover de bioscoop.Posted in: algemeen, roerdalen, roermond