pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 9, 2012 1:15 pm Lees verder →

Info-panelen archeologisch erfgoed in Roermond geplaatst: o.a. Eselspoort en Zoutmarkt

Roermond – De gemeente Roermond heeft een aantal informatiepanelen geplaatst die het archeologisch erfgoed van de stad goed herkenbaar maken en het verhaal van de stad vertellen.
De Roermondse binnenstad is rijk aan archeologische erfgoed. Maar juist omdat het hier om archeologisch erfgoed gaat en het zich dus onder de grond bevindt, is dit maar bij weinigen bekend. Om dit erfgoed beleefbaar te maken zijn verschillende archeologische sporen zichtbaar gemaakt in het straatbeeld. Heeft u zich wel eens afgevraagd waar die gele vlakken in de bestrating op de Roersingel of de Pastoorswal voor dienen? Een parkeervak, of enkel een decoratie in de bestrating? Nee, het zijn plattegronden van de in de bodem aanwezige restanten van de vestingwerken van de stad. Ze volgen het tracé van de stadsmuur met haar poorten en torens.
Om deze locaties nu echt een verhaal te laten vertellen heeft de gemeente Roermond een aantal informatiepanelen laten ontwerpen die dit archeologisch erfgoed goed herkenbaar maken en het verhaal van de stad vertellen. De eerste twee borden zijn geplaatst op de kruising van de Roersingel met de Molenstraat op locatie van de voormalige Eselspoort en op de kruising Markt –Marktstraat ter hoogte van de vroegere Zoutmarkt. Binnenkort worden er nog twee borden geplaatst bij de muurtoren aan de Pastoorswal en bij de Visserstoren aan de Roerkade.Posted in: roermond