pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 19, 2012 11:24 am Lees verder →

Info over 500 zonne-daken in Geleen met Roermondse inbreng

Geleen /Roermond – Wensdag 14 maart 2012 vond de informatie-bijeenkomst 500 zonnedaken in Sittard-Geleen plaats in Glanerbrook te Geleen. Door samenwerking van diverse vrijwilligers is de bijeenkomst georganiseerd om zonnekracht een zetje te geven. Dit door het bieden van ondersteuning bij keuze, aanschaf en installatie. Met een kleine 200 belangstellenden was de opkomst veel hoger dan werd verwacht. Er werd dan ook besloten een tweede zaal te openen waarin het programma gelijktijdig kon worden gepresenteerd.

Opkomst groter dan verwacht: bijna 200 belangstellenden!

De activisten
De avond werd geopend door Laura Monathen en Jos Bessems, met een inleiding over de Stichting MijnStad 2020, een enthousiaste groep mensen die van onze stad weer een bruisende stad willen maken. Het doel is om een b(l)oeiend, bruisend en optimaal leefbare stad, waarin het goed en veilig vertoeven is, ondernemers hun kansen grijpen, festivals en activiteiten worden gekoesterd, de multiculturele samenleving avant la lettre gestalte krijgt. Zoveel mogelijk inwoners steken de handen uit de mouwen om samen aan dat doel te werken. Stichting MijnStad 2020 biedt een platform om mensen te verbinden en te faciliteren.

Een zetje geven
Zonnekracht is een campagne van Nudge om zonne-energie lokaal een boost te geven. Nudge is een platform van consumenten en ondernemingen die duurzaamheid in de praktijk willen brengen. Nudge ondersteunt bij de realisatie van allerlei initiatieven. Klik op de afbeelding hieronder voor een filmpje van Nudge over Zonnekracht.

Transitie Roermond aan het woord
Harrie Smits en Floris Mokveld – van de werkgroep Transition Town Roermond – hielden een inspirerend verhaal, waarin samenwerken en het versterken van de lokale economie sleutelwoorden waren. Wereldwijd zijn er honderden Transition Town initiatieven om minder olieafhankelijk en duurzamer te leven. Er werd verteld hoe de werkgroep tot stand kwam. Een jaar geleden kenden de meeste leden elkaar nog niet. Door simpel weg met elkaar te communiceren is er een gezamenlijke interesse ontstaan. Dit heeft geleid tot het oprichten van de werkgroep Energie.
Floris Mokveld ging verder in op zonne-energie: wat is het, wat er komt kijken bij zonnepanelen, en hoe kun je ze aanschaffen. Zijn presentatie werd positief ontvangen: na afloop kwamen er uit de zaal nog veel opmerkingen en vragen, die allemaal beantwoord werden. Na een korte pauze vertelde Daan Palmen zijn eigen ervaringsverhaal aan het publiek met alle overige ins en outs over zonnepanelen, installatie, investering, subsidie, enzovoorts.

Tevreden
De organisatie is erg tevreden met de opkomst en de getoonde interesse. Na de presentaties werden nog de nodige indivduele adviezen verstrekt. De meeste mensen hebben antwoord op hun vragen gehad. De bijeenkomst krijgt op 24 maart een vervolg in Roermond. Daar zullen vier Limburgse leveranciers die mee gaan doen aan het project acte de presence geven. Een tweede bijeenkomst in Sittard-Geleen wordt nog gepland. De doelstelling 500 zonnedaken in MijnStad 2020 zal volgens de organisatie zeker gehaald gaan worden. Zonnepanelen zijn immers een goede investering. Omdat verdere stevige prijsdalingen niet echt meer zijn te verwachten is dit het goede moment om er mee te beginnen. De terugverdientijd ligt momenteel rond de 10 jaar (mede afhankelijk van de omvang van de installatie). Daarna is er nog zeker 15 jaar gratis stroom. Als de elektriciteitsprijzen blijven stijgen en de rente zo laag blijft, lopen de voordelen op.

Oproep werkgroep zonnekracht Sittard-Geleen
Deze avond is georganiseerd door een werkgroep bestaande uit Laura Monathen, Jan Muijtjens en Frank Rijnders. De werkgroep wil graag verder aan de slag met het bevorderen van duurzame energie in Sittard-Geleen en omgeving. Wilt u mee doen aan deze werkgroep, of in uw eigen wijk als ‘buurtburgemeester’ het voortouw nemen? Laat het de werkgroep weten door een mail te sturen naar: [email protected] U ontvangt dan een uitnodiging voor een bijeenkomst van de werkgroep. Samen van onderop aan de slag: van fossiele brandstof naar duurzame energie!Posted in: roermond