By april 18, 2013 6:02 am Lees verder →

Vandaag Informatieavond Hart voor Hart Roerdalen te Montfort

Roerdalen – Vandaag, donderdag 18 april vindt in de kantine van sporthal De Koeweide in Montfort een informatieavond plaats over Hart voor Hart Roerdalen.

De avond begint om 20.00 uur en is toegankelijk voor iedereen die meer over dit belangrijke systeem op het gebied van burgerhulpverlening wil weten. Aanmelden is niet nodig. Neem wel een identiteitsbewijs mee.

Hart voor Hart Roerdalen is een project dat uit twee netwerken bestaat. Het eerste netwerk wordt gevormd door vrijwilligers, mensen met een reanimatie- of AED-diploma die burgerhulp kunnen verlenen bij een hartstilstand (foto). Het andere netwerk bestaat uit zorgvuldig over de kernen verspreide AED’s (automatisch externe defibrillatoren) die bij een eventuele reanimatie door de vrijwilligers ingezet kunnen worden. In de loop van 2013 worden ook in vijf buurtschappen AED’s geplaatst.

Succesvol
Met het systeem kan snel hulp worden verleend als iemand een hartstilstand heeft. In Roerdalen hebben zich al veel vrijwilligers aangesloten. Het is zelfs zo dat Roerdalen in Noord en Midden–Limburg bij de top drie hoort wat betreft het aantal geregistreerde vrijwilligers. Dat is mooi, immers hoe meer vrijwilligers zich hebben aangemeld, hoe sneller iemand ter plekke kan zijn.

Word ook vrijwilliger!
Toch is in het netwerk nog ruimte voor een aantal vrijwilligers. Het systeem is nog niet zo uitgebreid dat in de hele gemeente een vrijwilliger binnen korte tijd bij een slachtoffer kan zijn. Iedereen met een reanimatie en/of AED-diploma en iedereen die bereid is deze diploma’s te halen, kan zich bij het netwerk aansluiten. De gemeente draagt bij aan de opleidingskosten. Heeft u interesse, meld u dan aan!

Meer informatie
Meer informatie staat op www.burgerhulpverleninglimburg.nl. U kunt ook contact opnemen met de EHBO vereniging uit Posterholt, Melick, Herkenbosch of Montfort. Of bel met Pierre Boosten van Gemeente Roerdalen via (0475) 538 888 of met Theo Schrijnemaekers of Sanne Manders van Burgerhulpverlening Limburg via (088) 033 0250.Posted in: roerdalen