pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 5, 2012 7:07 am Lees verder →

Informatiebijeenkomsten vandaag in Vlodrop en 12 maart te Montfort over grondwateronderzoek M-Limburg

Roerdalen – Waterschap Roer en Overmaas organiseert twee informatiebijeenkomsten (in Vlodrop en Montfort) om de resultaten van het bodem- en grondwateronderzoek in Midden-limburg toe te lichten aan de grondgebruikers.
Samen met de grondeigenschappen leveren deze kaarten waardevolle informatie over de gebruiksmogelijkheden van de grond. Er worden twee informatiebijeenkomsten georganiseerd. De eerste bijeenkomst staat gepland op maandagavond 5 maart van 19:30 tot 21:00 uur in café Biej de Vogel, Markt 21 te Montfort. Voor het gebied ‘Herkenbosscherbroek / Flinke Ven e.o.’ staat de informatiebijeenkomst gepland op maandagavond 12 maart, van 19:30 uur tot 21:00 in café Bremmers, Markt 12 te Vlodrop.

In 2011 heeft het adviesbureau Aequator Groen & Ruimte in opdracht van het Waterschap Roer en Overmaas in twee pilotgebieden (‘Herkenbosscherbroek / Flinke Ven e.o.’ en ‘Grootbroek / Eerselen’) een bodem- en grondwaterkartering uitgevoerd.

Deze bodem- en grondwaterkartering heeft geresulteerd in een bodemkaart en grondwaterkaart. De grondwaterfluctuatie is weergegeven door middel van een kaart met de GHG (Gemiddeld Hoogste Grondwaterstand oftewel het grondwater in een natte wintersituatie) en een kaart met de GLG (Gemiddeld Laagste Grondwaterstand oftewel het grondwater in een droge zomerperiode).

De informatiebijeenkomsten over de resultaten zijn een vervolg op de bijeenkomsten in maart 2011, waarin de werkwijze voor de bodem- en grondwaterkartering is toegelicht. Aangezien de resultaten gebruikt worden om het toekomstig waterbeheer op af te stemmen, vindt het waterschap het belangrijk dat de grondgebruikers zich herkennen in de waargenomen grondwatersituatie.

De kaarten kunt u aan de rechterzijde van de pagina van Roer en Overmaas downloaden.

Bodem- en grondwaterkartering
Veldbodemkundigen van Aequator Groen & Ruimte hebben een groot aantal grondboringen in de onderzoeksgebieden uitgevoerd, gemiddeld 1 boring per hectare. Deze boringen zijn uitgevoerd tot GLG-niveau. Van elke boring is de Gemiddeld Hoogste en Laagste Grondwaterstand ingeschat (GHG respectievelijk GLG) en het bodemkundig profiel is beschreven en geclassificeerd. Daarnaast zijn profielkuilen gegraven, tijdelijke peilbuizen gezet en bemeten en meetreeksen uit bestaande stambuizen geanalyseerd. De tijdelijke metingen zijn uitgezet tegen de meerjarige metingen, om de seizoensinvloed van 2011 eruit te halen. Al deze informatie heeft geleid tot een bodemkaart en tot een GHG- en een GLG-kaart.

Informatiebijeenkomsten
Er worden twee informatiebijeenkomsten georganiseerd. De eerste bijeenkomst staat gepland op maandagavond 5 maart van 19:30 tot 21:00 uur in café Biej de Vogel, Markt 21 te Montfort. Voor het gebied ‘Herkenbosscherbroek / Flinke Ven e.o.’ staat de informatiebijeenkomst gepland op maandagavond 12 maart, van 19:30 uur tot 21:00 in café Bremmers, Markt 12 te Vlodrop.



Posted in: roerdalen