By juni 30, 2014 2:44 pm Lees verder →

Informatiebijeenkomsten veranderingen jeugd, zorg en werk Roerdalen

 

Roerdalen – De gemeente Roerdalen krijgt er taken bij vanuit het rijk en de provincie. Het gaat hierbij om meer en andere taken op het gebied van jeugd, zorg en werk. Behalve de taken wordt ook het bijbehorende budget bij de gemeente ondergebracht maar met een forse bezuiniging. De veranderingen en de bijbehorende bezuinigingen vanuit de Rijksoverheid zorgen voor vragen bij inwoners. De gemeente Roerdalen organiseert daarom in iedere kern een informatiebijeenkomst om hierover met inwoners in gesprek te gaan.

Wethouder Cuijpers: “Voorafgaand aan de bijeenkomsten hebben wij in iedere kern enkele interviews gehouden met inwoners op straat. Hieruit blijkt dat mensen zich zorgen maken. Ook is er behoefte aan meer informatie. Tijdens de bijeenkomst willen we inwoners laten weten wat er op hun afkomt en hoe wij als gemeente hiermee bezig zijn. We hebben nog geen antwoord op alle vragen. Als bestuur willen we weten wat er leeft in onze kernen. Wij kunnen hier dan rekening mee houden bij de ontwikkeling van alle nieuwe beleid en de uitvoering hiervan.”

Programma
Wethouders Den Teuling en Cuijpers verzorgen een presentatie over de nieuwe taken op het gebied van participatie, Wmo en jeugdhulp. De Wmo-raad en de cliëntenraad geven een korte toelichting op hun rol. Om 18.45 uur staat de koffie klaar. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De bijeenkomst in Montfort is al geweest, de komende twee weken volgen de overige kernen.

Datum
Kern
Locatie

1 juli
Sint Odiliënberg
Den Zwarten Berg
3 juli
Melick
Apollohal
4 juli
Vlodrop
Zaal Roerzicht
8 juli
Posterholt
CC de Beuk
11 juli
Herkenbosch
De HarchPosted in: roerdalen