pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 17, 2012 9:38 am Lees verder →

Vandaag landelijke intocht Sint Roermond en parkeren oa Maashaven en Hatenboer

Roermond – Wilt u de landelijke intocht live bijwonen en langs de route staan om Sinterklaas en zijn Pieten te verwelkomen en in levende lijve te zien? Hartstikke leuk en Roermond heet u van harte welkom!
De organisatie wilt u voor en tijdens dit evenement graag informeren over zaken zoals de bereikbaarheid van de stad. Lees deze informatie vooraf rustig en zorgvuldig door. Dan kunnen we er samen voor zorgen dat de intocht van de Sint goed en vooral gezellig verloopt!
Bereikbaarheid
Roermond is goed bereikbaar via de weg (o.a. A2, A73, N280) en met het openbaar vervoer (intercitystation Roermond). Wij raden u aan indien mogelijk met het openbaar vervoer of met de fiets naar de stad te komen. De NS heeft deze week een speciale actie voor treinreizigers naar Roermond op www.spoordeelwinkel.nl geplaatst.

Parkeren
Parkeren nabij het evenement is mogelijk in een viertal parkeergarages en op een aantal parkeerterreinen in en rondom de binnenstad Roermond. Tevens worden enkele tijdelijke parkeerterreinen voor auto’s en mobiele fietsenstallingen ingericht op de dag van de parkeergelegenheden op een Google maps kaart
 
Tijdelijke parkeerterreinen
Via de A2 (knooppunt Het Vonderen / Ei van Sint Joost) en de A73 worden bezoekers via borden doorverwezen naar de parkeerplaats op het voormalige RFC-terrein aan de Maastrichterweg (via afslag 21 Roermond-Zuid). Op deze plek zijn ± 1700 plaatsen beschikbaar. Vanaf hier worden de bezoekers met pendelbussen naar de binnenstad gebracht. De pendelbussen stoppen op de hoek Minderbroederssingel / Molenstraat. De eerste bus vertrekt om 9 uur vanaf de parkeerplaats. De laatste bus vertrekt om 18 uur vanuit de binnenstad weer terug naar de parkeerplaats. Parkeren en pendeldienst zijn gratis.

Daarnaast is ook extra parkeergelegenheid gecreëerd aan de westkant van de stad, bij jachthaven Hatenboer. Hier kunnen ± 500 auto’s (gratis) parkeren. Van daaruit kan al wandelend via de Maasbrug de binnenstad worden bereikt. Voor de veiligheid wordt op de Maasbrug vanaf 9 uur (tijdelijk) de zuidelijke rijstrook van de N280 afgesloten en worden 2×2 rijstroken teruggebracht naar 2×1. De snelheid wordt op dat moment beperkt tot 50 km per uur. De fietsers worden omgeleid via het fietspad aan de noordzijde.

Fietsenstallingen
Tijdens het evenement zijn de reguliere fietsenstallingen bereikbaar, met uitzondering van de bewaakte fietsenstalling in de Neerstraat t.h.v. De Steenen Trappen. Voor het publiek worden een viertal extra fietsvoorzieningen aangelegd:
– Nabij Arlo
– Achter de Jumbo – ingang Molenstraat
– Hamstraat – nabij fontein Munsterplein
– Kloosterwandplein
 
Ruim baan voor de stoomboot: scheepvaart gestremd op Maas en Roer tijdens Landelijke Intocht Sinterklaas
In verband met de intocht van Sinterklaas is op zaterdag 17 november a.s. de Maas tussen kilometrering 77 (invaart Zuidplas) en 79.5 (Maasbrug) gestremd voor beroeps- en recreatievaart, tussen 11:00 uur en 12:30 uur. Ook de Stedelijke Roer moet worden vrijgehouden voor Sinterklaas en zijn Pieten. De KLPD zal hierop toezicht houden.

Het is dus niet mogelijk om Sinterklaas per vaartuig welkom te heten. We nodigen u echter van harte uit om de intocht vanaf ‘het land’ bij te wonen. Her en der in de binnenstad zijn grote beeldschermen opgebouwd die de rechtstreekse tv-uitzending in beeld brengen. Deze schermen staan op het Stationsplein, Munsterplein, Kloosterwandplein, Kazerneplein, de Markt en bij de Roerkade (ter hoogte van de Looskade/Looierstraat). De schermen worden ook gebruikt om boodschappen voor het publiek door te geven. U hoeft dus niets te missen van de intocht!
 Posted in: roermond