By november 15, 2012 12:24 pm Lees verder →

Internationale bende autodieven opgerold: ook arrestatie in Roosteren

Roosteren/Limburg – Zes Nederlanders, die ervan worden verdacht op grote schaal dure auto’s te hebben gestolen, zijn dinsdag 13 november aangehouden. Dit deed de politie in Limburg, in nauwe samenwerking met de politie uit Aken (D.) en de Belgische opsporingsdiensten.

Het gaat om een vrouw (38) uit Heerlen, een man (36) uit Slenaken, een man (68) en vrouw (69) uit Nuth, een vrouw (47) uit Roosteren en een man (42) uit Urmond. Uit onderzoek bleek dat de internationaal opererende bende zich bezighield met diefstallen en heling van dure personenauto’s. De politie houdt hen verantwoordelijk voor het stelen of helen van ongeveer 80 auto’s.

Doorzoekingen
Ook de woningen van de verdachten, een garagebedrijf in Urmond en een bedrijf in Beek zijn dinsdag doorzocht. Tijdens deze doorzoekingen vonden de rechercheurs nog eens vier van diefstal afkomstige auto’s.

Euregionaal opsporingsteam
Door een stijging van het aantal autodiefstallen in de Euregio werd begin maart een Euregionaal opsporingsteam opgericht. Het team bestaat uit rechercheurs van opsporingsdiensten uit de grensstreek van Duitsland, België en Nederland. Het team staat onder leiding van een Nederlandse officier van justitie. In april werden al vier verdachten aangehouden. Het ging toen om een man (38) uit Brunssum en drie mannen (40, 41 en 46) uit Heerlen. De 41-jarige Heerlenaar is in middels in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdachte. De Nederlandse autoriteiten leverden de drie andere verdachten inmiddels over aan Duitsland, waar zij zich in voorlopige hechtenis bevinden en berecht zullen worden. Zij worden ook in Duitsland verdacht van het plegen van een zeer groot aantal gekwalificeerde diefstallen van exclusieve personenauto’s.Posted in: politie