pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 28, 2014 7:28 pm Lees verder →

Inwoner Koningsbosch aangehouden op verdenking van diefstal, heling en witwassen

Roerdalen/Koningsbosch – Een 46-jarige inwoner van Koningsbosch is dinsdagochtend 28 januari bij zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van auto- en ladingdiefstallen en van heling en witwassen. De politie doorzocht dinsdag de woning en het bijbehorende perceel en werd hierbij ondersteund door medewerkers van Defensie. Op drie andere locaties in Limburg zijn na doorzoekingen diverse oldtimers in beslag genomen.

De aanhouding van de verdachte komt voort uit een onderzoek van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland. De 46-jarige inwoner van Koningsbosch wordt verdacht van de diefstal van een bestelbus in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, eind 2012. Met dit gestolen voertuig zou een lading merkkleding gestolen zijn uit een geparkeerde vrachtwagen. De gestolen bestelbus is later uitgebrand teruggevonden in het Duitse Neuss. Ook wordt de man verdacht van de diefstal van een lading laptops in het Duitse Noordrijn-Westfalen in deze periode en het in het bezit hebben van een Duitse stationwagen en een bestelbus die van diefstal afkomstig zijn.

Hulp bij het zoeken
De aanhouding vond dinsdagochtend bij aanvang van de actie plaats. Daarna is de politie, samen met de medewerkers van Defensie, de doorzoeking gestart in en om de woning. De medewerkers van Defensie hielpen met het zoeken naar verborgen ruimtes op het perceel en in de woning van de verdachte. Op deze locatie zijn geld en administratie inbeslaggenomen.

Oltimers inbeslaggenomen
In relatie tot deze zaak vonden dinsdag ook doorzoekingen plaats in drie loodsen in Kerkrade, Vlodrop en Arensgenout. In de loods in Arensgenout zijn onder meer een scooter, zes oldtimers en een Ferrari aangetroffen. De eigenaren van deze loods, een 69-jarige man en zijn vrouw, zijn als verdachten aangehouden na het aantreffen van de voertuigen. In een loods in Vlodrop vond de politie nog drie motoren en drie oldtimers. Alle aangetroffen voertuigen zijn voor verder onderzoek inbeslaggenomen.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten
De 46-jarige hoofdverdachte uit Koningsbosch en de twee verdachten uit Arensgenout zitten vast voor verder onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen binnen deze zaak niet uit.

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland
De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de politie in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij de Eenheid Oost-Brabant.

bron: politiePosted in: politie, roerdalen