pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 4, 2018 3:38 pm Lees verder →

Is een hypotheek op oudere leeftijd mogelijk?

Roerdalen – We worden steeds ouder en blijven langer zelfstandig wonen. Steeds meer ouderen kiezen voor een appartement waarin ze langer zelfstandig kunnen wonen of ze verbouwen hun huis zodat het levensloopbestendig is. Maar kunt u nog een hypotheek krijgen op latere leeftijd?
Het antwoord hierop is simpel: Ja. Er is namelijk geen maximale leeftijd voor het verkrijgen van een hypotheek. Dat geeft dus mogelijkheden als u op zoek bent naar een andere woning, wil verbouwen of simpelweg de overwaarde wil benutten van uw huidige woning. Maar er zijn wel een paar zaken waar u rekening mee moet houden.

Inkomen en pensioen zijn bepalend
Er is de laatste jaren veel veranderd op het gebied van hypotheken. Door nieuwe wetgeving zijn banken veel strenger in het verstrekken van hypotheken geworden. Vroeger was een forse overwaarde voldoende voor een extra hypotheekbedrag maar tegenwoordig kijken banken naar het inkomen. Het inkomen moet ten alle tijden voldoende zijn om de maandlasten te kunnen betalen. Bent u gepensioneerd dan kijkt men naar het pensioen inkomen. Maar ook als u de AOW leeftijd nog niet bereikt heeft speelt het pensioeninkomen een rol bij het bepalen van het bedrag dat u als hypotheek kan lenen. Als u nu nog werkt en een hoog inkomen heeft maar u heeft weinig pensioen opgebouwd, dan kunt u minder lenen. En omdat de lening op pensioenleeftijd te dragen moet zijn met alleen het pensioeninkomen, kan het zijn dat u versneld moet aflossen.

Hypotheek na AOW leeftijd
Als u pensioen ontvangt, bent u een hele zekere klant voor de bank. U kunt niet meer ontslagen worden, uw inkomen is zeker voor de rest van uw leven. U kunt ook meer lenen zodra u de AOW leeftijd bereikt.

Met een inkomen van € 45.000 kunt u € 210.000 lenen als u de AOW leeftijd nog niet heeft bereikt. Vraagt u de hypotheek aan na AOW leeftijd en heeft u een pensioen van € 45.000. Dan kunt u meer lenen, namelijk € 271.000 lenen. Dat is nogal een verschil.

Te weinig inkomen maar wel veel overwaarde

Banken zijn nu dus verplicht om rekening te houden met inkomen. Zonder inkomen geen hypotheek. Zo simpel is het. Er is één uitzondering: de Seniorenhypotheek. Dit is een speciale hypotheek waarbij u op basis van de overwaarde toch extra kan lenen. U kunt tussen de 30 % tot 45% van de waarde van de woning in handen krijgen. En u hoeft maandelijks geen rente of aflossing te betalen. Deze wordt namelijk opgeteld bij uw schuld. De schuld groeit dus door de jaren heen. Maar wordt niet hoger dan de waarde bij verkoop, dus erfgenamen krijgen niet te maken met een restschuld. Die garantie geeft de bank. De senioren hypotheek is dus interessant als u geld ter beschikking wil hebben maar niet de maandlasten wil of kan betalen op latere leeftijd.

Alles weten over een hypotheek op latere leeftijd?
Download dan het gratis Ebook van vergelijker Moneywise.nl. Hypotheek op latere leeftijd >>

Hierin leest u welke mogelijkheden u heeft voor een nieuwe hypotheek of de verhoging van een bestaande hypotheek.Posted in: algemeen, roerdalen