By december 15, 2011 11:50 am Lees verder →

Jeugd tot 14 jaar: nu identiteiskaart aanvragen: prijs gaat van 9 naar 30 euro

Roerdalen – Op 1 januari gaat het tarief voor een identiteitskaart voor jongeren tot 14 jaar veranderen. Jongeren tot 14 jaar betalen nu nog € 9,00 voor een identiteitskaart. Vanaf 1 januari 2012 gaat de identiteitskaart voor deze leeftijdsgroep maximaal € 30,00 kosten.

Kinderbijschrijvingen in paspoort vervallen
Met ingang van 26 juni 2012 vervalt de geldigheid van kinderbijschrijvingen in paspoorten. Vanaf dat moment moeten kinderen een eigen paspoort of identiteitskaart hebben als ze naar het buitenland reizen. Bestaande bijschrijvingen in paspoorten en andere reisdocumenten worden op 26 juni 2012 automatisch ongeldig. Ook kunnen vanaf dat moment geen nieuwe bijschrijvingen meer worden aangevraagd.
Het vervallen van de kinderbijschrijving per 26 juni 2012 heeft geen gevolgen voor de geldigheid van het paspoort van de ouder(s), als daar nog kinderbijschrijvingen in staan.

Wilt u een identiteitskaart of paspoort aanvragen? Dan adviseren wij u hiervoor een afspraak te maken met een van onze klantadviseurs om te voorkomen dat u lang moet wachten. Wij verwachten de komende weken namelijk een grote drukte.Posted in: roerdalen