pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 24, 2016 3:00 pm Lees verder →

Johan Cruijff (68) temidden van familie overleden

Roerdalen – De grootste voetballer die Nederland ooit gekend heeft is niet meer. Johan Cruijff is donderdag op 68-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn familie overleden. Het bericht over de grootste Nederlandse voetballer aller tijden werd donderdag gemeld op zijn officiële twitteraccount.

In oktober maakte Cruijff bekend dat bij hem longkanker was geconstateerd. In februari van dit jaar was de voormalige nummer 14 nog positief over zijn herstel. ,,Ik heb het gevoel dat ik met 2-0 voorsta in de eerste helft van een wedstrijd die nog niet is afgelopen. Ik weet zeker dat ik uiteindelijk zal winnen”, zei hij toen in een verklaring.

Toen bekend werd dat bij Cruijff kanker was geconstateerd, was Pep Guardiola, één van discipelen, één van de eersten die hem opzocht in Cruijff’s buitenhuis dat Cruijff al sinds de jaren zeventig heeft aan de rand van het natuurpark Montseny bewoonde.Daar was hij de warmste maanden van het jaar, veelal op de golfbaan van El Muntanyà. Met pensioen ging hij niet; veel van zijn tijd en inzet stak hij in zijn Foundation, de opleidingen van zijn Cruyff Institute, de openingen van de Cruyff Courts in achterstandswijken. Af en toe ging hij nog naar zijn Ajax of FC Barcelona, om ze van advies te dienen, en… om vervolgens met andere bestuurders bij de clubs weer ruzie te krijgen.

De Cruijff van 1991, kort voordat hij een hartinfarct kreeg, was een kettingrokende voetbaltrainer. Hij leefde, zo zei hij, in ‘extra tijd’, die hem door de chirurgen met bypasses was geschonken en hij was graag egzien bij zijn golfvakanties in Mauritius, zijn pied-a-terre bij het Vondelpark in Amsterdam en bij zijn buiten nabij Barcelona.Posted in: algemeen, roerdalen