pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 26, 2018 6:41 pm Lees verder →

Journalist Jan Hendriks ( 81) overleden; Carboon-leider met ‘Witse nog koempel

Roerdalen/Heerlen – De uit Heerlen stammende oud-journalist Jan Hendriks is gisternacht naar Kerstmis 2018 op 81-jarige leeftijd overleden. Hij werkte aanvankelijk bij het Limburgs Dagblad maar later bij De Limburger, waar hij chef was van de zaterdagbijlage Inkjk.
Hendriks was ook een van de voortrekkers van de
Muziekgroep Carboon. Dit was een groep uit Limburg die muziek in het Limburgs maakte over kolenmijnthema’s.

Carboon bestond uit Ben Erkens, tekstschrijver Jan Hendriks, Jean Innemee, Conny Peters en Henk Steijvers. De groep was vernoemd naar het geologisch tijdperk Carboon, waarin de Limburgse steenkool gevormd werd.

Hun bekendste langspeelplaat was Witste nog, koempel… (Limburgs voor ‘weet je nog, kompel’) uit 1976. De plaat was binnen vier maanden goud.De tekst was van de hand van Jan Hendriks Andere bekende langspeelplaten/Cd’s zijn o.a. D’r letse koempel uit 1979 en De Bokkeriejers uit 1994.

In 2015 (het Jaar van de Mijnen) kwam de groep (op initiatief van Joep Pelt) bij elkaar voor een serie concerten. Na een concert op 9 januari in de schouwburg in Sittard werden op 16, 17 en 18 december opnieuw voorstellingen gegeven in de schouwburg in Heerlen en in de Hanenhof in mijnstad Geleen op 1 november 2015, die allemaal uitverkocht waren. Op 31 oktober 2015 werd de Carboon Doeës (Carboondoos) gepresenteerd. Deze doos bevat een boek, 2 cd’s (Witste nog, koempel en D’r letste koempel deet de lamp oet) en 2 DVD’s.

In datzelfde (mijn) jaar 2015 realiseerde de Stichting Mama’s Pride het project “Mijn Carboon”. Lokale acts zoals Ongenode Gasten, Waking Skies, Rim Steijvers (zoon van Carboonlid Henk Steijvers) produceerden hun eigen versies van Carboonliedjes. Deze werden live ten gehore gebracht op festival Mama’s Pride en later vastgelegd op cd en lp met de titel “Mijn Carboon”.Posted in: algemeen, roerdalen