porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 10, 2016 2:03 pm Lees verder →

Kandidaten voorzitterschap FIFA op een rij

Roerdalen. – Nu Platini definitief weg is zijn de volgende personen over gebleven. De verkiezingscommissie van de FIFA heeft vijf kandidaten goedgekeurd voor het voorzitterschap van de mondiale voetbalbond. Zij kunnen Sepp Blatter opvolgen. De verkiezing is op 26 februari. Een overzicht van de vijf kandidaten.

Jerome Champagne

Geboren: 15 juni 1958 in Parijs
Afkomstig uit: Frankrijk

Loopbaan als speler: Geen
Loopbaan als bestuurder: Chef protocol en diplomatiek adviseur van het organisatiecomité van het WK 1998 in Frankrijk. Daarna internationaal adviseur van Sepp Blatter (1999-2002), plaatsvervangend secretaris-generaal (2002-2005), rechterhand van de FIFA-president (2005-2007) en directeur internationale betrekkingen bij FIFA (2007-2010). Kreeg bij de vorige verkiezing onvoldoende steun als tegenkandidaat van Blatter.

Prins Ali bin Al-Hussein

Geboren: 23 december 1975 in Amman
Afkomstig uit: Jordanië

Loopbaan als speler: Geen
Loopbaan als bestuurder: Sinds 2011 vicepresident van de wereldvoetbalbond. In 2015 de enige uitdager van Blatter als FIFA-president, maar trok zich voor de laatste stemronde terug.

Sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa

Geboren: 2 november 1965 in Riffa
Afkomstig uit: Bahrein

Loopbaan als speler: In de jaren tachtig jeugdspeler van Riffa Club in de hoogste nationale divisie.
Loopbaan als bestuurder: Na eerdere bestuursfuncties bij de nationale voetbalbond sinds 2002 voorzitter. Medevoorzitter van diverse tuchtcolleges bij internationale FIFA-toernooien. Omstreden vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij het neerslaan van demonstraties tegen de regering in Bahrein in 2011. Mensenrechtenorganisaties hebben gevraagd om intrekking van zijn kandidatuur.

Kandidaten voorzitterschap FIFA

1 / 5
Mosima Gabriel ‘Tokyo’ Sexwale

Geboren: 5 maart 1953 in Transvaal
Afkomstig uit: Zuid-Afrika

Loopbaan als speler: Geen. Deed in zijn jeugd aan karate, gebruikt sindsdien zijn bijnaam Tokyo.
Loopbaan als bestuurder: Als multimiljonair maakte hij deel uit van het organisatiecomité van het WK in Zuid-Afrika (2010). Is een succesvol, maar omstreden zakenman met belangen in diamant-, goud- en platinamijnen. Geldt als sterke Afrikaanse kandidaat en geniet steun van Blatter. Sexwale zat met Nelson Mandela gevangen op Robbeneiland.

Gianni Infantino

Geboren: 23 maart 1970 in Brig
Afkomstig uit: Zwitserland

Loopbaan als speler: Geen. Volgde een opleiding als jurist en trad in 2009 in dienst als secretaris-generaal van de UEFA.
Loopbaan als bestuurder: Werkte jarenlang als plaatsvervangend secretaris-generaal en hoofd van de juridische dienst bij UEFA. Werkte voordien bij het International Centre for Sports Studies van de Universiteit van Neuchâtel en was verder adviseur van de Primera Division en de voetbalbonden van Zwitserland en Italië. Bekend als ‘chef loting’ van de UEFA.Posted in: roerdalen