pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 29, 2013 7:03 am Lees verder →

Kassa: Jaarlijks terugvragen kinderopvangtoeslag niet mogelijk

Roerdalen – Op 15 december 2012 besteedde te Vara-tv-programma Kassa aandacht aan de veranderingen die de Belastingdienst heeft ingevoerd bij het terugvragen van de kinderopvangtoeslag.
Zo meldt de site van Kassa.
Tot vorig jaar kon je de aanvraag voor kinderopvangtoeslag indienen zoals jou het uitkwam, jaarlijks of maandelijks. Sinds 1 januari 2012 is het niet meer mogelijk om deze jaarlijks terug te vragen en kan het alleen nog maar maandelijks, met een terugwerkende kracht van een maand worden terug gevraagd. In de uitzending van 15 december 2012 komen verschillende ouders aan het woord die niet op de hoogte waren van deze veranderingen en daarom dus soms duizenden euro’s mislopen. Dit zijn ouders die in 2012 voor het eerst gebruik maken van de kinderopvang en die van mening zijn dat ze niet op deze veranderingen zijn gewezen door de Belastingdienst of hun kinderopvangorganisaties.

Klachten
Na de uitzending meldden zich bij de redactie van Kassa ook vele ouders die al jaren hun kinderopvangtoeslag jaarlijks aanvragen en die dit plots niet meer konden doen in 2012. Daardoor lopen ook zij soms duizenden euro’s aan toeslag mis. We hebben goed nieuws voor deze groep ouders, meldt Kasss-site.

Terugwerkende kracht
Het Ministerie van Sociale Zaken heeft ons laten weten dat wanneer je eenmaal (met terugwerkende kracht) een aanvraag indient voor kinderopvangtoeslag, dat deze aanvraag dan ook voor de toekomst geldt. Voor ouders die bijvoorbeeld in 2012 hun kinderopvangtoeslag voor 2011 in één keer hebben aangevraagd, geldt deze aanvraag ook voor 2012, tenzij je hebt aangegeven dat je geen toeslag voor 2012 wilt ontvangen. Overigens kunnen ook deze ouders vanaf nu de kinderopvangtoeslag alleen nog met terugwerkende kracht van maximaal een maand aanvragen.

‘De klager wint!’
Goed nieuws vindt ook Gjalt Jellesma van BOinK, de belangenorganisatie voor ouders met kinderen in de kinderopvang. “We zijn er nog lang niet”, vertelt hij in de uitzending van Kassa. “De aanhoudende klager wint, dat blijkt wel weer. We gaan gewoon verder voor de ouders die in 2012 voor het eerst de kinderopvangtoeslag moesten terug vragen. Ook zij moeten hun geld gewoon kunnen terug krijgen en niet het slachtoffer worden van deze verandering in regeltjes.”Posted in: roerdalen