pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 2, 2015 11:27 am Lees verder →

Keukenhof tot 17 mei een bezoek meer dan waard

image

Lisse – Een van de grootste en oudste toeristische attracties in Nederland is de Keukenhof. Tot 17 mei is deze tuin met enorme bloemenpracht dagelijks te bewonderden van 8 tot 19.30 uur. Entree volwassenen 17 euro. Dit jaar staat Vincent van Gogh in allerlei facetten centraal.

Deze keer iets over de geschiedenis van het park.

Historie van Keukenhof
De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15de eeuw. Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) haalde uit het Keukenduin groente en fruit voor de keuken van kasteel Teylingen. In 1641 werd kasteel Keukenhof gebouwd en het landgoed groeide uit tot een oppervlakte van ruim 200ha.

Landschapsarchitecten Jan David Zocher en zijn zoon Louis Paul Zocher, later ook de ontwerpers van het Vondelpark, richtten in 1857 de tuin rondom het kasteel opnieuw in. Dat park, in Engelse landschapsstijl, vormt nog altijd de basis van Keukenhof.

In 1949 bedacht een groep toonaangevende bloembollenkwekers en -exporteurs het plan om op het landgoed een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen te maken. Het lentepark Keukenhof was een feit. In 1950 ging het park voor het eerst open. Het was direct een succes: 236.000 bezoekers. In 2015 vindt de 66e editie plaats met als thema Van Gogh. In de afgelopen 65 jaar is Keukenhof uitgegroeid tot een wereldwijd begrip.

Onze missie en doelstelling
Keukenhof is het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteelt, met de nadruk op bolbloemen. In acht weken tijd laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen, waarbij 100 inzenders hun levende catalogus laten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie.

Keukenhof is het platform voor de Nederlandse sierteeltsector. Wij bieden de inzenders en deelnemers aan de bloemenshows een prachtige etalage voor hun bloembollen, bloemen en planten.

Keukenhof is daardoor een sterke ontmoetingsplek voor zakelijke contacten. Er worden regelmatig vakbijeenkomsten voor kwekers georganiseerd. Keukenhof onderhoudt goede banden met alle relevante organisaties uit de sierteelt en toeristische sector.

Hofleveranciers
Keukenhof heeft bijna 100 hofleveranciers. Dit zijn de inzenders die in het park hun mooiste assortiment voorjaarsbloeiende bolgewassen laten zien. Voor elke inzender maakt onze tuinontwerper een ontwerp. Hij overlegt met de inzender over de kleuren, de hoogtes en bloeitijd. In de herfst levert de inzender alle bloembollen aan Keukenhof.
TulipsPosted in: Geen categorie