pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 13, 2015 11:46 am Lees verder →

Kinderen in Roermond: Idee-uitje voor weinig geld?

image

Roermond – In de ‘Week van het geld’ organiseert de gemeente Roermond de wedstrijd ‘FF goedkoop of gratis weg’ voor alle kinderen van Roermond. De gemeente Roermond roept hiermee de kinderen op, om na te denken over manieren waarop je voor weinig of geen geld een leuk dagje uit kunt gaan. Uit de beste, leukste of meest originele ideeën worden drie winnaars bekend gemaakt. Zij krijgen een prijs die te maken heeft met ‘FF goedkoop of gratis weg’ gaan. Daarnaast worden alle ideeën en tips verzameld in een boekje dat voor iedereen gratis verkrijgbaar is.

De week van het geld
De ‘Week van het geld’ wordt landelijk georganiseerd door ‘Wijzer in geldzaken’ van 9 tot met 13 maart 2015. Het doel van de ‘Week van het geld’ is om kinderen goed te leren omgaan met geld. Door op jonge leeftijd al te leren bewust om te gaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Wethouder Marianne Smitsmans: “De ‘Week van het geld’ is natuurlijk een mooie aanleiding om kinderen in Roermond actief na te laten denken over geld en mogelijkheden. Daarom organiseert de gemeente deze wedstrijd.” Verder verzorgen Algemeen Maatschappelijk Werk en Wel.kom vier interactieve lessen over omgaan met geld op verschillende basisscholen.
Idee van kinderen zelf
Het idee voor deze wedstrijd komt uit een bijeenkomst die eerder gehouden is met ‘Kinderen Actief in Roermond’. Aan kinderen werd toen gevraagd hoe ze, ondanks minder financiële mogelijkheden, toch actief kunnen meedoen aan het maatschappelijk leven. De kinderen gaven destijds aan dat ze graag mogelijkheden willen hebben om gratis of goedkoop een dagje ertussenuit te kunnen gaan. Marianne Smitsmans: “Daar willen we als gemeente Roermond graag aandacht aan geven. En wie kunnen daar nu beter tips over geven dan de kinderen zelf? Verder vind ik het belangrijk dat alle ideeën verzameld en gedeeld worden, zodat iedereen in Roermond kan genieten van tips om goedkoop een dagje op stap te kunnen.” De winnaars worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Wethouder Smitsmans zal de winnaars persoonlijk in het zonnetje zetten.Posted in: roermond