pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 19, 2014 11:02 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Kinderopvang Roerstreek gestopt in Montfort en ook St Odilienberg per 1 april

Roerdalen – Opvangvoorzieningen voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar in iedere kern. Dat was en blijft het streven van de gemeente Roerdalen.

Het realiseren hiervan wordt door bezuinigingen van het Rijk (minder kinderopvangtoeslag) en de recessie bemoeilijkt. In dit artikel op de gemeentepagina van Roerdalen deze week gepubliceerd, leest u er meer over.

Peuteropvang
In 2013 zijn de peuterspeelzalen in vijf kernen gesloten. De opvang van 2- tot 4-jarigen is vervolgens ondergebracht bij de kinderopvangcentra van Stichting Kinderopvang Roerstreek (SKO) en Wee-play kinderopvang. In Montfort was als enige van de zes kernen geen kinderopvang. Bij het sluiten van de peuterspeelzalen is daarom afgesproken dat de peuterspeelzaal als peuterarrangement verder zou gaan totdat er een nieuwe oplossing zou zijn. Helaas is dit niet haalbaar gebleken. Stichting Kinderopvang Roerstreek stopt met de opvang op de huidige locatie per 20 oktober.

Moeilijke tijden
Kinderopvang komt steeds meer onder druk te staan. Steeds minder kinderen bezoeken de opvangcentra. De opvangcentra hebben vaak hoge kosten om te voldoen aan de strenge regelgeving op het gebied van veiligheid en hygiëne. Stichting Kinderopvang Roerstreek heeft bekend gemaakt dat vanwege de hoge kosten de kinderopvang op de locatie in Sint Odiliënberg per 1 april stopt. Men zoekt momenteel naar oplossingen voor opvang van 2 tot 12-jarigen.

Rol gemeente
Wethouder Verheijden: “Voor de gemeente is belangrijk dat in elke kern opvangvoorzieningen zijn. Wij hebben echter geen actieve of sturende rol hierin. Bij sommige inwoners bestaat de indruk dat wij deze rol wel hebben. Het is aan de aanbieders van kinderopvang, de marktpartijen, om zich ergens te vestigen en hun ‘product’ aan te bieden. Wat wij wel doen is ondersteunen door bijvoorbeeld een financiële bijdrage te verstrekken aan de ouders/verzorgers. Wij hopen dat zich nieuwe aanbieders melden die peuteropvang of kinderopvang in Montfort willen realiseren. De gemeente zal hieraan alle medewerking verlenen.”

Ondersteuning
De gemeente biedt financiële ondersteuning bij peuteropvang aan ouders die hiervoor in aanmerking komen. Voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, neemt de gemeente Roerdalen een gedeelte van de kosten op zich. Daarnaast financiert de gemeente de voor- en vroegschoolse educatie. Deze educatie is bedoeld voor kinderen die wat extra ondersteuning nodig hebben om goed te kunnen starten op de basisschool. De indicatie wordt afgegeven door het consultatiebureau.Posted in: roerdalen