By mei 13, 2014 1:10 pm Lees verder →

Komende vijf edities topcursus vaatchirurgie weer in MECC Maastricht

___________________________________________________________

Maastricht – De directies van het MECC en van de European Vascular Course (EVC) hebben gisteren een overeenkomst ondertekend die garandeert dat ook van 2015 t/m 2020 de internationale topcursus voor vaatchirurgen in Maastricht plaatsvindt. Om de groeiende deelnemersaantallen te kunnen herbergen, heeft het MECC 300 m2 extra expositie-oppervlakte gecreëerd. Deze aanpassing werd gefinancierd door het azM, de EVC, de Gemeente Maastricht en het MECC. Tegelijkertijd met de contractondertekening zullen ook de nieuwe ruimtes officieel in gebruik worden genomen.

De European Vascular Course (EVC) zou vanwege de internationale agenda van medische congressen bij voorkeur in maart moeten plaatsvinden. Na vele jaren afwisselend in Marseille en Amsterdam te hebben plaatsgevonden, wordt de cursus sinds 2009 in Maastricht gehouden. Maar omdat het MECC in het voorjaar met ruimtegebrek kampt, vindt de 18e editie van het EVC dit jaar noodgedwongen plaats van 12 t/m 14 mei. Door de extra expositie-oppervlakte die nu beschikbaar is gekomen, kan de cursus vanaf 2015 weer in maart ingepland worden en daarom kiest de organisatie van de EVC er dan ook voor om het MECC voor de komende 5 jaar vast te leggen. Organisator en vaatchirurg professor Michael Jacobs is dan ook verheugd dat de 19e editie van het EVC weer plaats kan vinden in maart 2015 in het MECC. “Maastricht is als congresstad niet alleen zeer geliefd bij de deelnemers van de cursus, maar de ligging van het MECC en de faciliteiten van het azM, waarmee we tijdens deze cursus nauw samenwerken en dat op een steenworp afstand van het MECC ligt, vormen een unieke combinatie. “

Het belangrijkste doel van de European Vascular Course is het geven van theoretisch en praktisch onderwijs op post academisch niveau, volgens het principe ‘learning by training’. Tijdens het EVC ontmoeten ruim 1500 medici uit meer dan veertig landen elkaar om kennis te maken met de laatste (opleidings-) ontwikkelingen op het gebied van het voorkomen en genezen van hart- en vaatziektes. Technieken, medische producten en apparatuur worden in het MECC gepresenteerd en er vinden tal van colleges, trainingen en demonstraties van topsprekers plaats.
De organisatie is in handen van professor Michael Jacobs, zelf vaatchirurg bij het azM en vanuit deze organisatie zijn mede-organisatoren , de vaatchirurgen professor Cees Wittens, dr. Jan Tordoir, professor Geert-Willem Schurink en professor Michiel de Haan.
_________________________________________________________________________Posted in: Geen categorie