pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 24, 2018 2:36 pm Lees verder →

Komende zaterdag (26 mei) in Sint-Christoffelkathedraal Priesterwijding

Roermond – Komende zaterdag (26 mei) wijdt hulpbisschop Everard de Jong diaken Slaven Brajković uit Maastricht tot priester. De plechtigheid in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond begint om 10.30 uur. Alle belangstellenden zijn welkom.

De 41-jarige wijdeling komt oorspronkelijk uit Kroatië. Hij is lid van de beweging van de Neocatechumenale Weg. Dat is één van de nieuwe bewegingen in de katholieke Kerk. Het Neocatechumenaat is inmiddels al meer dan tien jaar in het bisdom Roermond actief. De beweging heeft een eigen seminarie in Cadier en Keer, maar de studenten volgen de colleges aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. In oktober vorig jaar werd hij in Roermond tot diaken gewijd. Sindsdien werkt hij in het parochiecluster van de Maastrichtse wijken Heer, Amby en omstreken.

De levensweg van de wijdeling op weg naar het priesterschap is wonderlijk verlopen. Hij werd geboren in Split, als kind van een vader uit Istrië en een moeder uit Dalmatië, en groeide op in een tijd dat Kroatië nog deel uitmaakte van het communistische Joegoslavië in een familie die niets aan geloof en Kerk deed. Op zijn 25e zag hij pas voor het eerst een kerk van binnen en via zijn toenmalige vriendin raakte hij meer en meer in contact met het christendom. Pas dertien jaar geleden liet de goudsmid zich dopen. Sinds 2008 is hij in Nederland om hier de priesteropleiding te volgen, waarvan de wijding van zaterdag de bekroning is. In het meinummer van bisdomblad De Sleutel vertelt hij zijn levensverhaal. Lees hier: http://www.bisdom-roermond.nl/roeping-van-slaven-brajkovicPosted in: algemeen, roermond