pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 15, 2017 11:47 am Lees verder →

Koning : prima dat Maxima katholiek bleef

Roerdalen – Koning Willem-Alexander is trots dat zijn vrouw koningin Máxima katholiek is gebleven. Hij gelooft niet in een geloofsovergang “omdat het moet”.
Dat zegt de koning in een vraaggesprek met Deense media en zo melden ook ANP en nu.nl

Een geloofsovergang had hij erg gevonden. “De overstap van katholiek naar protestant lijkt misschien niet de grootst mogelijke sprong, maar als je het alleen maar doet omdat het moet, ben je niet eerlijk”.

Hij benadrukte in het gesprek dat religie een privézaak is, waar de staat buiten staat. Dat Máxima geen geloofsovergang maakte toen ze met hem trouwde, was dan ook geen enkel probleem.

“Het is simpelweg een natuurlijk en afzonderlijk element in ons leven”, aldus de koning over het geloof. Hij maakte een vergelijking met Denemarken, waar koningin Margrethe aan het hoofd staat van de ‘Folkekirke’, de evangelisch-lutherse staatskerk.

“Er staat niets in onze grondwet over de godsdienst van het staatshoofd. In 1815 is dat weggehaald uit de grondwet. Het klopt dat de Oranjes van oorsprong protestants zijn, maar we hebben geen staatskerk en daarom is er geen reden om protestant te worden”, aldus Willem-Alexander.

Protestants

Voor het huwelijk in 2002 is wel gezegd dat eventuele kinderen protestants zouden worden opgevoed.

Het interview vond vorige week plaats als voorbereiding op het staatsbezoek aan Denemarken dat van 17 tot 19 maart plaatsvindt. Donderdag heeft Billed Bladet als eerste over de ontmoeting gepubliceerd.Posted in: roerdalen, Show en Zo...