pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 30, 2012 9:31 am Lees verder →

Koningin op weg van Rhenen naar Veenendaal: veel bloemen voor vorstin als stille steunbetuiging

Het is voor het eerst sinds het skiongeluk van prins Friso op 17 februari dat de koninklijke familie gezamenlijk in het openbaar te zien is. Bij dat ongeluk raakte Friso in een diepe coma. Hij wordt al twee maanden verpleegd in een ziekenhuis in Londen. Zijn vrouw, prinses Mabel, zal er daarom vandaag niet bij zijn.

Pieter van Vollenhoven, die vandaag 73 is geworden, is er niet de hele ochtend bij. Vanwege een ontsteking aan zijn rechtervoet loopt hij alleen het laatste stuk van de route in Veenendaal mee. Ook prinses Anita, de vrouw van prins Pieter-Christiaan, is er niet bij. Zij heeft een longontsteking.

Agenten
Er zijn zo’n 1250 agenten ingezet om de veiligheid van de koninklijke familie te garanderen. Beide gemeenten zijn opgedeeld in ringen: in de ring waarin de Oranjes zich bevinden, zijn de veiligheidsmaatregelen het strengst. Gedurende het bezoek geldt een alcoholverbod en het publiek mag langs de route geen stoelen of krukjes meenemen.

Het koninklijk gezelschap wordt om 10.00 uur verwacht in Rhenen. Daar leggen de Oranjes een route af door de historische binnenstad, waar onder meer het 16de-eeuwse Oude Raadhuis en de laat-gotische Cunerakerk worden bezocht. De toneelvereniging en de balletschool voeren de Cuneralegende op.

De heiligverklaring van de maagd Cunera maakte van Rhenen een bedevaartsoord. Verder verzorgt een groot deel van de Rhenense koren een muzikale verrassing en laat de Oranjevereniging zien hoe ze elk jaar Koninginnedag viert, met onder meer het onderdeel ‘wc-pot gooien’.

Thema’s
In Veenendaal voert de koninklijke route langs zeven thema’s die kenmerkend zijn voor de gemeente: Historie, Jong, Betrokken, Bouwend, Cultureel, Ondernemen en Sporten. De thema’s worden verbeeld door vrijwilligers. Zo is er aandacht voor oude ambachten, maar ook voor een energieopwekkende speeltuin.

Er zingt een gospelkoor, skaters en beachvolleyballers laten zien waartoe ze in staat zijn en er is een ‘gouwe ouwe’ Koninginnedagactiviteit: de zeepkistenrace. Rond 13.30 uur nemen de koningin en haar familie afscheid en vertrekken weer naar huis.

De NOS doet, zoals elk jaar, rechtstreeks verslag van de Koninginnedagviering. In de tijd dat het koninklijk gezelschap zich verplaatst van Rhenen naar Veenendaal bespreekt presentator Astrid Kersseboom met Koninklijk Huis-verslaggever Marieke de Vries de resultaten van de traditionele NOS Koninginnedag-enquête. Daaruit blijkt hoe de Nederlanders denken over de koninklijke familie en de monarchie.

NOS Koninginnedag 2012, 09.48-13.32 uur, Nederland 1. NOS Hoogtepunten Koninginnedag 2012, 19.18-19.52 uur, Nederland 1. U kunt de uitzendingen ook volgen via NOS.nl. Daar staat rond 11.45 uur ook de uitslag van de Koninginnedagenquête.Posted in: politie, roerdalen