pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 9, 2017 8:02 am Lees verder →

Kosten voor bellen en surfen in Europa definitief afgeschaft

Roerdalen/Brussel – Het Europees Parlement heeft donderdag een wet gestemd waarbij extra kosten voor bellen en surfen in alle lidstaten afgeschaft worden. Vanaf juni 2017 kunt u in heel Europa dus eindelijk bellen en surfen voor de prijs van een binnenlands telefoontje.

Uiterlijk op 15 juni 2017 worden de roamingtarieven definitief afgeschaft. Vanaf dan betaalt u aan uw telecombedrijf als u vanuit een ander EU-land belt, sms’t of downloadt hetzelfde tarief als wanneer u dat vanuit België doet.

Het Europese Parlement had op 31 januari al de hervorming van de groothandelsmarkt voor roaming goedgekeurd. Er was enkel nog een formeel fiat voor de effectieve wet nodig van het parlement en de lidstaten, en dat werd donderdag gegeven.

De groothandelstarieven voor data – heel erg omstreden, gezien het exponentiële gebruik van mobiele data – zullen worden begrensd op 7,7 euro per gigabyte. Vanaf juni 2017 gaan deze telkens naar beneden tot 2,5 euro per gigabyte in 2022. De maximumgrens voor gesprekken zal dalen van 5 eurocent per minuut naar 3,2 eurocent per minuut, terwijl die voor het versturen van sms’jes zal halveren. Van 2 naar 1 eurocent.

Als roaming gratis is, betekent dit dan ook dat men straks een gsm-abonnement kan nemen bij een Franse of Italiaanse operator, als die een goedkoper tarief aanbiedt? Toch niet, want er komt een zogenoemde fair use-regeling.

Die zal beperkingen opleggen aan hoeveel of hoe vaak u uit het buitenland zonder roamingkosten kunt bellen, sms’en of downloaden. Gaat u over die limiet, dan betaalt u toch extra bij . Maar dat extra bedrag zou veel lager moeten liggen dan bij de huidige roamingtarieven.Posted in: algemeen, roerdalen