pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 2, 2012 1:17 pm Lees verder →

Kunstenaar Sidi El Karchi maakt Vastelaovendsposter 2012; in Posterholt bij Cube Computers verkrijgbaar

Roerdalen/Maastricht – De Media Groep Limburg, de Sjeng Kraft Kompenei (SKK) en de Provincie Limburg hebben dinsdag 31 januari de nieuwe kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ gepresenteerd. In het Gouvernement aan de Maas onthulde Noël Lebens, gedeputeerde van Cultuur in aanwezigheid van vertegenwoordigers van Carnavalsorganisaties de naam van de kunstenaar: Sidi El Karchi.
Om iedereen de kans te geven de gratis kunstposter af te halen bij de servicepunten van de Media Groep Limburg, staat woensdag 1 februari in de Limburgse kranten een bon voor twee posters. Vanaf die dag gaat de distributie van start. Van de poster 2012 worden er 100.000 exemplaren verspreid. In de komende weken voor carnaval zijn de posters een bekend beeld achter de ramen van de huizen, winkels, kantoren en cafés door heel Limburg.
In de krant is een verkeerd afhaaldadres in Posterholt genoemd: Sanna Boekhandel. Deze winkel is opgeheven en de poster is in Posterholt verkrijgbaar bij Cube Computers.

Sidi El Karchi is geboren in Sittard in 1975. Hij woont in Maastricht en heeft zijn atelier in Sittard.

Vorig jaar heeft hij uit handen van Gouverneur Theo Bovens de Inspiratieprijs van het Prins Bernard Cultuurfonds Limburg 2011 gekregen. In 2004 was hij de winnaar van de Van Bommel Van Dam-Prijs. Hij werkt het liefst op ‘het snijvlak der culturen’ en ‘het kruispunt der religies’. Zijn werk is aangekocht door diverse musea zoals het Bonnefantenmuseum in Maastricht, Museum Van Bommel Van Dam in Venlo en Het Domein in Sittard. De kunstenaar portretteert uitsluitend zichzelf en mensen in zijn naaste omgeving.

Hoewel hij veel gereisd heeft, is Sidi El Karchi altijd verbonden gebleven met Limburg. De kunstenaar: “Ik heb over de wereld gezworven, een tijdje in New York gewoond en inmiddels terug in Limburg. Hier voel ik mij thuis, hier blijf ik wonen, hier doe ik mijn inspiratie op. Daarnaast heeft Limburg een geweldig ‘achterland’.”
Noël Lebens, gedeputeerde Kunst en Cultuur, ziet Sidi El Karchi als een voorbeeld voor vele jongeren: “Sidi El Karchi ziet en benut de mogelijkheden van deze provincie zonder zijn ogen voor de rest van de wereld te sluiten. Investeren in een aantrekkelijke omgeving voor creatieve ondernemers en kunstenaars is van onschatbare waarde voor de toekomst van deze regio.“

Voor zijn schilderij heeft Yolanda Bovens, grafisch ontwerpster en fervent ’Vastelaovendsvierder’, model gestaan. De kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ wordt voor de zevende maal uitgegeven. De vorige werken waren van de hand van achtereenvolgens Chrit Rousseau, Jack Poels, Toon Hermans, Frans Malschaert, Tanja Ritterbex en Jack Vreeke.

De gratis poster is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Limburg, de Sjeng Kraft Kompenei en de Media Groep Limburg. Met als doel het positief uitdragen van de geest van de Limburgse Vastelaovend.Posted in: roerdalen