pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 11, 2016 2:46 pm Lees verder →

Kunstroute Land-Art en Buitengoed Geul & Maas van start: fietsroute

imageRoerdalen/Maastricht – In samenwerking met de stichting International Land-Art Maastricht organiseert Buitengoed Geul & Maas (voorheen Landgoederenzone) een kunstroute. Zo’n 27 kunstwerken zullen vanaf 14 mei een fietsroute markeren die de landgoederen en mooie plekjes in de natuur met elkaar verbindt. Op een speelse manier leiden de kunstwerken de fietsers door afwisselende landschappen, en langs de bijzondere gebouwen die er in het Buitengoed te zien zijn.

Al deze kunstwerken worden gemaakt op basis van hetzelfde materiaal, een ronde grenenhouten paal van 250 cm lang met een diameter van 18 cm. De paal kan op alle denkbare manieren de basis vormen van het werk. Door middel van verzagen en verbinden omvormen tot een sculptuur, door beschilderen, beitelen, hakken, maar ook door toevoeging van andere materialen.

De officiële opening van de route vindt plaats op zaterdag 14 mei 2016, gelijktijdig met de opening van International Land-Art Maastricht 2016 bij Chateau Jerusalem.

Prijsvraag
De bezoekers van de Kunstroute kunnen door middel van wedstrijdformulieren, die bij alle openbaar toegankelijke landgoederen liggen, hun favoriete kunstwerk aan geven. In september ontvangt de winnende kunstenaar dan een Buitengoed- prijs.
Bij de diverse landgoederen ligt tevens een boekje met hierin de Kunstroute en de ligging van alle kunstwerken met een korte beschrijving van het kunstwerk.

Fietsroute
VVV Zuid-Limburg heeft samen met Buitengoed Geul & Maas een fietsroute ontwikkeld, die verschillende parels in het Buitengoed met elkaar verbindt. Al fietsend komt u langs Borgharen, de Maastrichtse landgoederen, Meerssen en gaat de route richting Valkenburg aan de Geul met zijn mergelsteilwanden, de Geul en oude kastelen.
De basis van deze fietsroute is het routenetwerk dat bestaande en nieuwe fietspaden met elkaar verknoopt.
Neem de hoofdroute of één van de pittoreske lussen die we aangegeven hebben op deze kaart. Of maak uw eigen route en raak geïnspireerd door de mooie omgeving.
Wilt u deze route digitaal raadplegen en inladen in uw gps-systeem, ga naar www.routeyou.com/group/view/8564

Buitengoed
Buitengoed Geul & Maas reikt van Schin op Geul tot aan Borgharen. Het gebied wordt gekenmerkt door de diverse rivierdalen van de wateren die er stromen: de Geul, de Watervalderbeek, de Kanjel & Gelei en de Maas. In Buitengoed Geul & Maas liggen tientallen landgoederen, molens en hoeves. Landgoederen komen tot bloei, routes worden verknoopt, vergroening vindt plaats. Zo ontstaat er optimale beleving en participatie. Buitengoed Geul & Maas is een samenwerking tussen Provincie Limburg, Gemeenten Meerssen, Maastricht en Valkenburg aan de Geul.

Informatie
Wilt u meer informatie over Buitengoed Geul & Maas, ga naar http://www.buitengoedgeulmaas.nl/ en volg ons op Facebook, www.facebook.com/buitengoedgeulmaasPosted in: algemeen, roerdalen