porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 4, 2011 6:50 am Lees verder →

Laag btw – tarief verbouwingen langer toepasbaar

Roerdalen – Staatssecretaris Weekers van Financiën geeft ondernemers en consumenten tot 1 oktober van dit jaar de tijd om van het lage btw-tarief voor renovatie en herstel van de woning gebruik te maken.

Weekers komt hiermee tegemoet aan vragen vanuit de branche om een uitloop van de regeling.  Voorwaarde is wel dat de werkzaamheden voor 1 juli moeten zijn begonnen en voor 1 oktober zijn afgerond.  De woning moet ouder zijn dan twee jaar. “Er waren veel vragen over de behandeling van uitgelopen werkzaamheden. Deze overgangsmaatregel is soepel en helder tegelijk. Vanaf 1 oktober is het loket echt gesloten,” aldus de staatssecretaris. 

Uit de administratie van de ondernemer moet blijken dat de werkzaamheden daadwerkelijk zijn aangevangen vóór 1 juli van dit jaar. Om dat aan te tonen kan worden aangesloten bij de werkenadministratie van de ondernemer in kwestie. Dat betekent dat het verlaagde tarief niet van toepassing is als alleen een overeenkomst is gesloten voor de klus.

De verbouwing of renovatie wordt als afgerond beschouwd als de oplevering heeft plaatsgevonden en de consument het werk heeft aanvaard. De aanvaarding kan ook blijken uit het feit dat de consument het werk heeft betaald.

Deze tijdelijke crisismaatregel is ingegaan op 1 oktober vorig jaar.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Delen op: Twitter, Hyves, Facebook of LinkedInPosted in: roerdalen