By november 20, 2012 9:16 am Lees verder →

Laagstaande zon: auto over de kop in Posterholt; niemand gewond

Posterholt – De laagstaande winterzon is er waarschijnlijk de oorzaak van dat een jonge bestuurster vanmorgen in Posterholt tegen een boom botste waardoor haar auto kantelde, als het ware terugveerde en op de kop terecht kwam. De vrouwelijke chauffeur kwam met de schrik vrij.
Het ongeluk gebeurde dinsdagmorgen even voorbij half negen op de hoek Chrstinalaan-Johan Frisolaan te Posterholt. Zij reed met haar auto richting kapelletje dat even verder op de hoek bij de Mgr. Koningsstraat staat.
Bij een laagstaande zon kun je de boom over het hoofd zien, als je ter plekke niet goed bekend bent . De onderhavige jonge boom kreeg een flinke knak en de auto was zwaar beschadigd.
De gemeente heeft daar en in de hele buurt om de snelheid te temperen (en ter verfraaiing?) bomen langs het trottoir als het ware net even op de weg (en ook op de auto-parkeerhavens ter plekke) geplaatst.
Verschillende bewoners hebben al eerder grote vraagtekens gezet bij deze bomenaanplant daar – zeker op parkeerhavens en bij bochten – omdat het aantal auto’s alsmaar groeit en ter plekke door de boom-obstakels ed vaak juist gevaarlijke manoeuvres ontstaan, ook omdat mensen steeds moelijker kunnen parkeren, uitrijden en kunnen passeren met hun auto.
Op de foto de auto op zijn kop en op de achtergrond deels zichtbaar de nog jonge boom, die nu scheef staat.Posted in: roerdalen