pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 15, 2012 11:11 am Lees verder →

LAATSTE NIEUWS: Coalitie Roerdalen zo goed als rond; enkele wethouders parttimers?

Roerdalen – Politiek Roerdalen streeft naar een coalitie die op een brede steun in de gemeenteraad kan rekenen. De ontknoping van de vorming van een nieuwe coalitie lijkt rond, zo verneemt de redactie van het Roerdal Journaal in de politieke wandelgangen van vandaag.
Of er al “witte rook” zal komen in de extra raadsvergadering vanavond lijkt voorbarig, maar zeg nooit, nooit….!

Er is namelijk vandaag in elk geval opnieuw beraad over een coalitie van de twee grootste partijen in de raad Roerdalen, CDA (5 zetels) en Roerstreek Lokaal 6 zetels) met twee kleinere partijen, Praktische Politiek (2 zetels ) en Jongerenlijst Roerdalen (2 zetels )

Daarmee zou de nieuwe coalitie uitkomen op 15 van de 19 zetels. En daarmee zou ook de VVD naar de oppositiebanken verwezen worden en zou wethouder Nijskens zijn wethouderszetel moeten inleveren. Er is vandaag nog druk overleg tussen de vier partijen waarvan dus de fracties van de Lokalen en de Jongeren de nieuwkomers binnen de coalitie zijn.

Voor het finale gesprek – zo wordt het betitelt in dezelfde politieke wandelgangen – is de VVD niet uitgenodigd en evenmin beide eenmansfracties Democraten Roerdalen en M Thevissen ( nu ex-VVD na een recente “politieke vrijage-poging” van haar partij waarvan ze niets afwist..).

Wel zal tijdens het overleg van de de vier nieuw beoogde coaltiegenoten nog een stevig robbertje gevochten moeten worden over de wethoudersverdeling. Uitgangspunt blijft namelijk 3 wethouders. Maar ook daarvoor heeft de nieuwe Roerdalense regeringscoalitie 2012, al naar verluidt in dezelfde wandelgangen, een oplossing gevonden: er komen 4 wethouders ( van elke partij een) waarvan er enkele part-time die functie gaan invullen. Wie dat zijn is nog niet naar buiten gekomen. Feit is dat er tot nu toe 2 fulltime wethouders weer terug willen komen: Chrit Wolfhagen voor het CDA en Jan Teuwen voor Praktische Politiek.
Zowel Roerstreek Lokaal als Jongerenlijst Roerdalen, hebben elk al een wethouderskandidaat klaar staan. Uit dat gegeven mag ook de voorzichtige conclusie getrokken worden dat men al ver is en dat de brede coalitie nagenoeg rond is. Programmatisch, naar verluidt, zitten de vier coalitiepartners redelijk tot goed op een lijn, hoewel er altijd nog wat plooien glad gestreken zullen moeten worden.

Resteert nog de wethoudersverdeling en taken van 3 beschikbare zetels voor vier personen. In de wandelgangen wordt de naam van fractiewoordvoerder Jan den Teuling genoemd als nieuwe wethouder namens Roerstreek Lokaal en wie dan wethouder wordt namens de Jongerenlijst is niet bekend, maar wellicht iemand van buiten de huidige fractie, die gevormd wordt door Marcel Schmitz en Jan Ramakers. Waarschijnlijk dat de Jongerenijst een wethouder van buitenaf aantrekt, die mogelijk parttime de zetel gaat bezetten. Wij als Redactie Roerdal Journaal gokken op een vrouwelijke kandidaat met (recente?) politieke ervaring?

Hoe dan ook, spannend blijft ook de vraag of de twee grootste
partijen de full time wethouder leveren en de twee resterende de andere zetel parttime gaan bezetten. Een vraag die in de wandelgangen tot nu toe geheimzinnig glimlachen opriep…Zeker ook toen de vraag gesteld werd of het er nog toe doet dat de wethouders moeten stammen uit de twee oude, gefuseerde gemeenten?
We zullen het binnenkort weten. En onze zegsman in de wandelgangen vertrouwde ons toe: “Gezien de samenstelling van de raad vlogen de afgelopen dagen de gekste scenario’s over de tafel…genoeg om een boek over te schrijven”

Redactie Roerdal Journaal (Jacques Biermans)Posted in: roerdalen