pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 8, 2016 10:00 am Lees verder →

LAATSTE NIEUWS: Optochten Posterholt,Vlodrop, Reutje gaan door; Montfort naar dinsdag

Roerdalen – De optochten in Vlodrop, Posterholt en buurtschap het Reutje gaan vandaag door. Het advies van de Veiligheidsregio Limburg-Noord is dat ze gezien de weersvoorspelling voor vanmiddag door kunnen gaan. Wel zijn er aandachtspunten voor de veiligheid. De optocht in Montfort is verzet naar dinsdag.

Het advies van de Veiligheidsregio Limburg-Noord is gebaseerd op de gegevens van het KNMI van 08.15 uur vanochtend. De kracht van de maximale windstoten is bijgesteld naar 70-75 kilometer per uur (vergelijkbaar met windkracht 5- 6). Vanaf windkracht 6 zijn windgevoelige objecten zoals praalwagens een mogelijk risico voor deelnemers en omgeving. Gezien de kleinschailigheid van de optochten van Roerdalen en de bijgestelde weersvoorspelling is het advies dat optochten niet afgelast hoeven te worden. De burgemeester heeft dit besluit overgenomen. Wel zijn aan de betreffende carnavalsverenigingen extra aandachtspunten doorgegeven voor de deelnemende voertuigen en de optochtroutes. De veiligheid van de deelnemers en het publiek zijn hierbij het uitgangspunt. Mochten de omstandigheden wezenlijk veranderen kan het zijn dat de Veiligheidsregio haar advies bij moet stellen.

Veiligheid voorop
De verenigingen zijn geinformeerd en verzocht om veiligheidsmaatregelen te nemen. Zoals het versterken van constructies van wagens, verzwaren van wagens voor stabiliteit en het verwijderen van losse of uitstekende elementen. Alle carnavalswagens moeten worden gecheckt op windgevoeligheid en de positie van de mensen die erop staan. Het advies is om risicovolle carnavalswagens uit te sluiten van deelname. De route van de optocht en de aanrijroute van de deelnemende carnavalswagens moet worden gecheckt op risicovolle (windgevoelige) objecten.

Montfort
In Montfort hebben carnavalsvereniging ‘d’n Uul van den Grauwert’ en het boerebroelofscomit√© samen besloten om de ‘Boerebroelof’ en de optocht te wisselen. Op maandag 8 februari 2016 is nu de ‘Boerebroelof’ in Montfort. De grote optocht in Montfort is van maandag 8 februari verplaatst naar dinsdag 9 februari 2016. Ook het Chipsbal bij Dancing Housmans is verplaatst naar dinsdag en is zoals gebruikelijk aansluitend aan de optocht. Prijsuitreiking optocht is om 18.30 uur bij ‘Biej de Vogel’.Posted in: roerdalen