By februari 18, 2014 9:10 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Let op eenrichting op singel (foto) in Roermond tot aan het Outlet

2009-06-11 Singelring 3D groter x
Roermond/Roerdalen – Vanaf vandaag, maandag 17 februari is in Roermond éénrichtingsverkeer ingevoerd op de Willem II Singel, het Stationsplein, de Godsweerdersingel en het Wilhelminaplein (dus tussen de Koninginnelaan en de N280). Dit éénrichtingsverkeer geldt van zuid naar noord (dus richting Designer Outlet / N280).

Update:
Van 17 februari tot en met 11 mei 2014 is het eenrichtingverkeer vanaf de Koninginnelaan tot aan de N280. Vanaf de N280 kan dan níet in de richting Wilhelminaplein en Venloseweg gereden worden. Vanaf 12 mei 2014 is het eenrichtingverkeer vanaf de Koninginnelaan tot aan de Venloseweg. Het gedeelte Wilhelminaplein tussen de Venloseweg en de N280 is na 12 mei dus weer tweerichtingenverkeer.
Het invoeren van éénrichtingsverkeer op de singelring-oost is een direct vervolg op het in 2012 ingevoerde éénrichtingsverkeer op de Roerkade en Roersingel. De werkzaamheden duren t/m december 2014.
De singelring is de aorta van de binnenstad van Roermond. Een aorta die door de groei van Roermond met een infarct wordt bedreigd. Met het invoeren van éénrichtingsverkeer op de singelring wordt een belangrijke stap gezet naar een nieuwe, toekomstbestendige verkeersstructuur voor het centrum van Roermond. De volgende stap, in samenwerking met de Provincie Limburg, is het ongelijkvloers maken van de kruisingen van de N280 met Buitenop en Mijnheerkensweg. Deze werkzaamheden zijn voorzien in 2015 en 2016. Gelijktijdig met de nieuwe verkeersstructuur worden inrichting, uitstraling, verlichting, verblijfskwaliteit, doorstroming en bomenstructuur op de singelring flink verbeterd.
Wethouder IJff: “De werkzaamheden zijn veelomvattend en uitvoerig. Er zal dus altijd overlast zijn voor bewoners, ondernemers, bezoekers en het verkeer. Dat is helaas niet te voorkomen. Wel proberen wij deze overlast zoveel mogelijk te beperken, onder andere door het leveren van maatwerk en het aangeven van alternatieve rijroutes”.
Op www.singelring.nl staat meer informatie over het project reconstructie singelring.Posted in: roerdalen, roermond