pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 5, 2012 12:24 pm Lees verder →

Let op: internetfraude bj clubs: met name sport dupe van phishing

Roerdalen – De laatste weken zijn in Nederland een aantal slachtoffers gemaakt door criminelen die met een smoes de inlogcodes van de bankrekeningen van sportverenigingen wisten te achterhalen.

Een medewerker van een sportvereniging werd laatst benaderd door een vrouw, die zei namens de bank te bellen over nieuwe cardreaders die zouden worden opgestuurd. Om de cardreaders goed in te kunnen stellen had zij gegevens en inlogcodes nodig. De goedgelovige man gaf de gevraagde informatie door.

Niet lang daarna waarschuwde een bestuurslid van de vereniging dat een andere sportvereniging door middel van phishing – het met een smoes verkrijgen van vertrouwelijke informatie – was opgelicht. Na controle van de eigen bankrekening bleek dat er duizenden euro’s waren verdwenen.

De man heeft names de sportvereniging aangifte gedaan bij de politie. Die waarschuwt extra alert te zijn op phishing.

Kijk voor meer informatie over oplichting en fraude op fraudehelpdesk.nl, een site van het Ministerie van Veiligheid en Justititie. U kunt daar ook melden als u bepaalde e-mails of telefoontjes niet vertrouwt.Posted in: politie, roerdalen