porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 13, 2016 6:04 pm Lees verder →

Let op : oplichting met valse bekende merken in uw mailbox

image
Roerdalen – Let op de mailbox van uw tablet/pc wordt overstroomd met valse mails van bekende merken ( zie boven) open ze niet, gooi ze weg en kijk naar de afzender bij de kleine lettertjes helemaal beneden aan de mail: veelal buitenlandse afzenders!
Fraudehelpdesk meldt een enorme toename van meldingen van bedrijfsnamen en -logo’s die gebruikt worden in nepmailtjes. Het meldpunt spreekt tegenover de NOS van een “groeiende plaag”. In de valse mails worden de logo’s gebruikt van onder meer Albert Heijn, Media Markt en de Nederlandse Spoorwegen. De digitale criminelen gebruiken de nepberichten, met aantrekkelijke acties of aanbiedingen, om mensen geld af te troggelen. Ook via Facebook of sms worden valse winacties rondgestuurd.

Bij de Fraudehelpdesk kwamen vorige maand ruim 30.000 meldingen binnen; twee keer zo veel als een maand eerder. De groeiende naamsbekendheid van het digitale meldpunt zorgt ook voor de toename.

Bekende bedrijven
In Kassa’s phishingdossier zijn diverse voorbeelden te vinden van de phishingmails en nepberichten op Facebook. Naast de NS en Albert Heijn, zijn er onder meer voorbeelden te zien van nepmails uit naam van Bol.com, Kruidvat, C&A, Ikea en Jumbo. Bekijk de voorbeelden hier!

Nepmails banken
Het meest bekend zijn de valse mails uit naam van de grote banken, zoals ING, Rabobank en ABN AMRO. De makers van phishingmails verleggen hun terrein vaker en vaker naar de bekende bedrijven. Klik nooit op links in verdachte mails, deel geen gegevens, en gooi ze onmiddellijk weg.

Bron: Kassa/ NOSPosted in: roerdalen