By augustus 21, 2012 11:54 am Lees verder →

Limburg en KNWU gaan Nationaal Training Centrum (NTC) Wegwielrennen ontwikkelen in de Sportzone Limburg

Roerdalen – De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, Provincie Limburg, gemeente Sittard-Geleen, Topsport Limburg en het Topsport Expertise en Innovatie Centrum hebben de handen ineen geslagen om een nationaal training centrum wegwielrennen – klim te ontwikkelen in de Sportzone Limburg.De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, Provincie Limburg, gemeente Sittard-Geleen, Topsport Limburg en het Topsport Expertise en Innovatie Centrum hebben de handen ineen geslagen om een nationaal training centrum wegwielrennen – klim te ontwikkelen in de Sportzone Limburg.

In het bondenhotel in Londen ondertekenden Huib Kloosterhuis (directeur Koninklijke Nederlandse Wielren Unie), Noël Lebens (gedeputeerde Sport Provincie Limburg), Geert Ruigrok (directeur Topsport Limburg, bestuurder Topsport Expertise en Innovatiecentrum) en Ruud Guyt (wethouder sport gemeente Sittard-Geleen) hiervoor een intentieverklaring.

Met de ondertekening van de intentieverklaring wordt een belangrijke stap gezet om de beste (weg)wielertalenten van Nederland te ondersteunen in hun ontwikkeling tot topsporter.Als eerste stap gaan de KNWU, Topsport Limburg en het Topsport Expertise en Innovatiecentrum een projectplan ontwikkelen om te komen tot het NTC Wegwielrennen-Klim.

Hierbij zal een relatie worden gelegd tussen de Regionale Training Centra in Nederland en het NTC. Daar waar de regionale trainingcentra zich richten op de leeftijdscategorieën tot en met 16 jaar, richt het nationale training centrum zich op de talenten van 17 tot en met 21 jaar. Naast samenwerking met de RTC’s zal ook samengewerkt worden met de huidige continentale, pro-continentale en Worldtour wegploegen.

Het doel van het NTC is dat Nederlandse wielrenners in de toekomst niet alleen medailles halen op eendaagse wedstrijden als wereldkampioenschappen en Olympische Spelen, maar tevens het podium bereiken van onder andere grote klassiekers en etappes in de Tour de France.

Huib Kloosterhuis: Ik vind het een prachtige aanvulling op ons NTC Papendal.De KNWU kan nu op alle vlakken talenten goed begeleiden.

Noël Lebens: Limburg is in alle opzichten de optimale omgeving om een NTC Wegwielrennen te ontwikkelen. De wielercultuur en –historie, het heuvellandschap in Limburg/Euregio, de samenwerking met (onderwijs)voorzieningen in Sportzone Limburg, de paramedische ondersteuning van het Topsport Expertise en Innovatie Centrum zijn belangrijke randvoorwaarden om talenten te ondersteuning in hun ontwikkeling tot topsporter.

Ruud Guyt: Dit is een belangrijke stap in de realisatie van de oorspronkelijk beoogde nationale en regionale training centra in Sportzone Limburg. De trainingcentra vervullen een spilfunctie in Sportzone Limburg, waarbij het draait om talentontwikkeling.

Constant Nuytens, voorzitter Wielerfederatie Limburg: “Dit is een fantastisch resultaat voor het Limburgs Wielerplan. Ik heb er vertrouwen in dat we dit NTC samen met alle betrokken partijen gaan realiseren. Naast ondersteuning voor topsport streven wij ook naar goede (fysieke) voorzieningen voor de breedtesport in heel Limburg. Een florerende breedtesport is een noodzakelijke randvoorwaarde om instroom van talenten te realiseren.Posted in: roerdalen