pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 9, 2015 9:05 am Lees verder →

Limburgse delegatie deze week in China

Roerdalen – Een Limburgse delegatie brengt deze week vanaf vandaag, een driedaags werkbezoek aan de Chinese provincie Sichuan, met wie de Provincie Limburg sinds 2014 een vriendschapsrelatie onderhoudt. Het bezoek staat in het teken van samenwerking en acquisitie op het gebied van: campusontwikkeling, life sciences, wetenschap, onderwijs, handel, creatieve industrie en logistiek.

Deelnemers
Naast Theo Bovens, gouverneur van de Provincie Limburg, bestaat de delegatie uit Maxime Verhagen (adviseur en ambassadeur van de Provincie Limburg), vertegenwoordigers van de gemeenten Roermond ( wethouder Wayen) en Maastricht, het Asian Full Service Center, de Limburg Chinese Association (CVL) en diverse vertegenwoordigers uit het Limburgs bedrijfsleven en de Limburgse onderwijssector; Brightlands Maastricht Health Campus, MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine, MUMC+, Maastricht University, Zuyd Hogeschool, the international Butler Academy, Kern Architecten en Christian Lagerwaard modeontwerper.

Programma

Maandag 9 november
– Neuroscience symposium in Chengdu georganiseerd door Brightlands Maastricht Health Campus en Maastricht University met openingsspeech van gouverneur Bovens en ondertekeningsceremonie van diverse intentieverklaringen, waaronder een uitbreiding van de samenwerking van het aan de Brightlands Maastricht Health Campus gerelateerde MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine met Sichuan University; de leidende Chinese universiteit op het gebied van ‘regenerative medicine’.
– ’s middags wordt in Chengdu de EU-China Business & Technology Cooperation Fair bezocht waar in het landenpaviljoen een Limburg loket is ingericht. Gouverneur Bovens zal daar een toespraak houden tijdens één van de seminars, met als onderwerp cleantech.
– ’s avonds vindt er een beleefdheidsbezoek plaats aan de Partijsecretaris van Sichuan met een afsluitend diner om nadere samenwerking tussen de beide provincies te verkennen

Dinsdag 10 november
– Bezoek aan Chengdu University samen met de Hogeschool Zuyd. Vorig jaar heeft Hogeschool Zuyd een intentieverklaring getekend met Chengdu University. De nadere uitwerking daarvan wordt besproken in een management overleg. Ook wordt het Zuyd Expertise Center in oprichting gepresenteerd en worden business case pitches door studenten van Zuyd Hogeschool en Chengdu University bijgewoond.
– ’s middags vindt er een high tea plaats op de China Campus in Chengdu van The International Butler Academy uit Simpelveld. Tijdens de high tea is er een modeshow van de Limburgse modeontwerper Christian Lagerwaard die samenwerkt met een boetiek in Chengdu. Later die week wordt er een business contract getekend van The International Butler Academy met een Chinese klant.
– ’s avonds is gouverneur Bovens gastheer bij het CEO round table diner; een acquisitie evenement rondom het thema logistiek ‘Limburg, gateway to Europe’. Het event wordt in overleg met LIOF georganiseerd door de Netherlands Foreign Investment Agency officer op het Nederlandse Consulaat-Generaal in Chongqing.

Woensdag 11 november
– De delegatie brengt samen met Brightlands Maastricht Health Campus en het MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine een kennismakingsbezoek aan het Tianfu life science park.

De individuele deelnemers hebben tevens deels nog eigen bezoekprogramma’s.

Achtergrond
In september 2012 heeft het College van Gedeputeerde Staten de strategische nota “Een reis van duizend mijlen begint met een enkele stap – Wat gaat Limburg met China doen?” vastgesteld. De afzetmarkt onder de groeiende Chinese middenklasse en de toename van Chinese investeringen in het buitenland leveren kansen op. Een intensieve overheidsrelatie is in de overheidsgedreven Chinese economie cruciaal voor succesvol zakendoen. Door middel van actieve economische diplomatie kan de Provincie het zakendoen actief faciliteren en ondersteunen. De vriendschapsrelatie van de Provincie Limburg met de West-Chinese provincie Sichuan is het uitgangspunt voor een lange termijn investering in sterke overheidsbanden ten dienste van het Limburgse bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. De gemeente Maastricht heeft een stedenband met Chengdu, de hoofdstad van Sichuan.Posted in: roerdalen, roermond