pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 29, 2016 5:17 pm Lees verder →

Limburgse erepenning voor dirigent Jan Cober

Thorn – Gouverneurn, drs. Theo Bovens reikte de Provinciale Erepenning aan Jan Cober uit tijdens het Pinksterconcert van de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile op 15 mei 2016 in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht.

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten deze erepenning aan Jan Cober toe te kennen uit waardering voor zijn prominente verdiensten als dirigent, docent en musicus, een cultureel ambassadeur voor Limburg.

Jan Cober begon zijn dirigentenloopbaan eind zestiger jaren van de vorige eeuw bij Harmonie St. Lucia Neeritter. In de meer dan 40 jaren die daarop volgden bleef hij diverse Limburgse muziekgezelschappen begeleiden. Hij was onder meer dirigent van Harmonie St. Pancratius Nulland-Kerkrade, van het Harmonieorkest L’Union uit Heythuysen, de Koninklijke Harmonie van Thorn en sinds 1995 van de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden. Zowel met de Koninklijke Harmonie van Thorn (1997) als met de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile (2009 en 2013) bereikte Jan Cober het wereldkampioenschap in de concertafdeling tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade.

Gedurende dertig jaar was Jan Cober als hoofdvakdocent klarinet verbonden aan de conservatoria van Maastricht, Utrecht en Tilburg. In deze functie leidde hij vele generaties jonge muzikanten op en begeleidde hen in de wereld van de beroepsmuzikant. Hij was oprichter en dirigent van het Nationaal Jeugd Harmonieorkest (1983-1995).
Sinds 1989 is hij hoofdvakdocent directie aan de conservatoria van Maastricht en Tilburg. Hij is dirigent van het Europees Jeugdorkest (1998-nu) en artistiek leider van het Europees opleidingsinstituut voor dirigenten in het Italiaanse Trento. Jan Cober is een veel gevraagd cursusleider, hij verzorgt gastdirecties en dirigentencursussen in onder meer Zwitserland, Italië, Japan, China en Australië. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de concertafdeling sectie harmonie van het WMC. Bovendien is hij al vele jaren als adviseur betrokken bij de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) waar hij de (permanente) educatie van dirigent verzorgt.

Jan Cober introduceerde vernieuwingen op muziekinhoudelijk gebied van de repertoirekeuze binnen de blaasmuziek en was vernieuwend op het vlak van onderwijsmethodiek en de benadering van de student.
Voor zijn verdiensten in de muziekwereld werd Jan Cober in 2004 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Bovendien ontving hij meerdere belangrijke muziekonderscheidingen.

Jan Cober is hét Limburgse visitekaartje op het gebied van de blaasmuziek, die een grote internationale bekendheid geniet. Hij heeft daarbij de binding met Limburg en de Limburgse muziekgezelschappen echter altijd weten te behouden. Een waar cultureel ambassadeur van Limburg.Posted in: algemeen