pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 23, 2015 9:00 am Lees verder →

Limburgse moslimorganisaties slaan handen ineen; provincie: radicalisering eerder signaleren

Gedeputeerde Peter van Dijk juicht het initiatief toe: “Radicalisering moet eerder worden gesignaleerd”.

Roerdalen/Maastricht – De Limburgse Islamitische Raad en de Limburgse maatschappelijke organisaties Provinciaal Platform Minderheden en Stichting Meer Kleur en Kwaliteit slaan de handen ineen om radicalisering onder moslimjongeren eerder te signaleren. Gedeputeerde Peter van Dijk (jeugd, welzijn, zorg en media) is blij met het initiatief en heeft bij de ontwikkeling van de plannen zijn medewerking toegezegd. “Moskee, school en ouders kunnen het niet meer alleen”, zeggen initiatiefnemers en gedeputeerde samen.

Aanpakken

“Wij zijn het helemaal zat”, zeggen Bouchaib Saadane en Aissa Meziani respectievelijk voorzitter van de Limburgse Islamitische Raad en het Provinciaal Platform Minderheden. Strafbaar radicalisme en jihadisme kan niet hard genoeg worden aangepakt. Dat is in goede handen van justitie en politie. Bouchaib Saadane en Aissa Meziani: “Die aanpak is niet alleen nodig omdat het onze veiligheid en grondrechten aantast. Moslimextremisme bepaalt ook de beeldvorming over moslims en islam”. Peter van Dijk: “Zo’n beeldvorming zet moslims in een onjuiste hoek. Het overgrote deel heeft niets op met extremisme”.

Voorkomen

Repressie alleen is niet voldoende. Moslimextremisten en jihadisten waren ooit ‘gewone’ inwoners van ons land. Daarom moet er bij (moslim)jongeren eerder oog zijn voor het moment waarop hun gedrag radicaliseert. “Net als bij niet moslimgezinnen is de eerste stap dan het gezin”, zegt Peter van Dijk. “Ben ik een ouder die in de opvoeding alleen maar afgeeft op de Nederlandse cultuur, die zijn kinderen altijd naar arabische zenders laat kijken en die geen idee heeft dat zijn kind op een zolderkamertje via internet bevestiging zoekt bij het gevoel dat hij wordt uitgesloten?”, zeggen Bouchaib Saadane en Aissa Meziani.

Opvoeding

Met ondersteuning van de Provincie Limburg willen de Limburgse Islamitische Raad, het Provinciaal Platform Minderheden en de Stichting Meer Kleur en Kwaliteit samen hun mogelijkheden versterken. En zich richten op ouders en kinderen met en zonder moslimachtergrond. Ouders met een moslimachtergrond moeten bewust worden gemaakt van de waarde die opvoeding bij radicalisering heeft; niet moslimouders en hun kinderen dienen meer over andere religies te worden geïnformeerd, gericht op onderlinge verdraagzaamheid. Dit gebeurt nu ook al, maar volgens de initiatiefnemers kan het gerichter, intensiever en nog meer ingestoken vanuit de moslimgemeenschap zelf.
Lange weg

Bouchaib Saadane en Aissa Meziani realiseren zich dat “een lange weg” te gaan is. “Juist omdat ze het zat zijn, is de moslimgemeenschap er rijp voor. Dat moment moeten we gebruiken”, zeggen ze.
Vanuit zijn programma ‘Veilig opvoeden en opgroeien’ ziet Peter van Dijk mogelijkheden om intensiever op opvoeden in te zetten. Gemeenten, welzijnsinstellingen en scholen zijn daarin nu al actief. Samen met de moslimorganisaties wil hij voor de ontwikkeling van dat programma de handen op elkaar krijgen van veel partijen. “Wij gaan dat programma niet zelf uitvoeren. Ik wil partijen stimuleren om nog sterker dan nu gebeurt in te zetten op het stoppen van radicalisering en polarisering”, aldus Peter van Dijk.

Samen aan de slag

Moslimorganisaties ondersteund door de Provincie Limburg gaan op korte termijn aan de slag om met andere relevante partijen sterker in te zetten op voorlichting op basisscholen en brugklassen over religies, maar ook op opvoedingsondersteuning naar moslimouders. Samen met gemeenten wordt bekeken of het thema radicalisering en polarisering op maat van een gemeente of een regio gericht van acties kan worden voorzien.Posted in: politie, roerdalen