By juli 7, 2011 6:07 am Lees verder →

Limburgse politie bij Open Dag Duitse politie in Krefeld: ook u bent welkom

Roerdalen/Krefeld (D) – Politie Limburg-Noord is bij ‘Blaulichttag’ in Krefeld (D) zondag vertegenwoordigd.
Op uitnodiging van de Duitse collega’s presenteert de politie Limburg-Noord zich komende zondag tijdens de Blaulichttag in het Duitse Krefeld met o.a. het Verkeershandhavingsteam, het Hektor-straatteam en de Mobiele Eenheid. Het publiek kan van 11.00 tot 18.00 uur op de Sprödentalplatz genieten van demonstraties en presentaties door verschillende disciplines van hulpverlening. De dag staat in het teken van alle hulpdiensten die in Krefeld en omgeving werkzaam zijn.

De organisatie is in handen van de stad Krefeld en er worden zo’n 30.000 toeschouwers verwacht. Doel van de aanwezigheid van de politie Limburg-Noord is de samenwerking met de Duitse collega’s onderstrepen en het Duitse publiek informeren over de gang van zaken in Nederland. Met name vanwege het gegeven dat veel Duitsers in Venlo en omgeving inkopen doen.

De Blaulichttag in Krefeld begint om 11.00 uur en zal om 18.00 uur eindigen.
Het adres van het demonstratieterrein is: Sprödentalplatz

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) is aanwezig met materiaal en middelen om te informeren over werkwijze van het VHT bij verkeerscontroles.
De lasergun wordt gedemonstreerd en de Alcoholbus is aanwezig. Hier wordt uitleg gegeven over alcoholcontroles. Er is een hindernisparcours dat men kan lopen met alcohol-simulatie-bril (de bril geeft je brein het gevoel dronken te zijn). Bij de video-surveillancewagen zijn opnamen te zien die gemaakt zijn op de weg. Er is een radarcontrole-auto en de bromfiets-rollentestbank wordt gedemonstreerd om te laten zien hoe de constructiesnelheid van een bromfiets gemeten wordt. En natuurlijke staan er enkele politiemotoren.

Het Hektor-straatteam informeert de burgers van Duitsland over de Nederlandse wetgeving en handhaving met betrekking tot de aankoop en het in bezit hebben van drugs. Het team wil mensen ontmoedigen om naar Venlo te komen voor de aanschaf van welke drug dan ook. Zij hebben hiervoor informatieve folders en video’s in het Duits opgesteld, zodat de boodschap duidelijk en helder is.

De Mobiele Eenheid van de politie Limburg-Noord laat zien hoe demonstraties met gebruik van molotovcocktails worden aangepakt en hoe het werken op grote hoogte wordt uitgevoerd.

De Duitse politie met al haar afdelingen, brandweer en ambulancedienst demonstreert hoe technische hulpverlening bij ongevallen plaatsvindt. Hoe diensthonden worden ingezet bij arrestaties, en speurhonden voor drugs en tabak.
Bikers van de politie Limburg-Zuid samen met de Duitse collega’s demonstreren aanhoudingen van personen.

Duitse brandweermensen geven demonstraties van hun kunnen bij explosies van gevaarlijke goederentransporten en het werken op grote hoogte. Brandgevaarlijke situaties in huis worden gedemonstreerd en een bedrijfsbrandweerteam laat zien hoe een blusrobot werkt.

.Posted in: politie, roerdalen, video