pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 16, 2012 4:04 pm Lees verder →

Limburgse verkiezingsuitslagen 2012 Tweede Kamer

Roerdalen – De uitslagen van enkele Limburgse gemeenten op een rij.

De uitslag in Roerdalen is ongeveer gelijk aan die van veel andere Limburgse gemeenten. De PVV verliest hier bijna een derde ten opzichte van 2010, en komt uit op 22,3 procent. De VVD is de grootste partij met 24,6 procent. De PvdA is derde met 18,5 procent. Het CDA moet met 10,9 procent ook nog de SP voor zich laten, die 12 procent van de stemmen heeft gekregen.

Ook in Roermond veel stemmen voor de VVD. De gemeente levert mogelijk twee Kamerleden. De VVD en PvdA boeken hier evenveel winst. De PVV verliest ruim acht procent en het CDA verliest ruim vijf procent. SP wint een klein beetje (0,8%), net als D66 (1,4 procent) en de PvdD (0,7 procent). GroenLinks krijgt nog twee procent van de stemmen (-3,6 procent).

Met bijna 30 procent is de VVD ook in Weert de grootste partij. De PvdA komt op de tweede plaats, met ruim 22 procent van de stemmen. Derde met 15,4 procent is de PVV, gevolgd door SP (13,4 procent) en CDA (8,5 procent). Grootste klappen waren ook hier voor de PVV en het CDA. Zowel de VVD als de PvdA profiteerden hiervan.

Ook in Leudal is de VVD de grootste partij geworden. De partij kreeg 28,8 procent van de stemmen, tien procent meer dan in 2010. Grote verliezers in de plattelandsgemeente zijn de PVV en het CDA , die op 15,7 en 12,7 procent uitkomen. Linkse partijen PvdA en SP krijgen in Leudal 16,4 en 12,3 procent.

Opnieuw verlies voor de PVV en het CDA in Maasgouw. De VVD wordt hier de grootste, gevolgd door de PvdA, die de PVV net voorbij streeft. CDA wordt de vijfde partij achter de SP, die ook een klein verlies lijdt. D66 haalt ruim anderhalf procent meer stemmen, GroenLinks verliest bijna drie procent.

De PvdA is in Maastricht veruit de grootste partij geworden bij de Tweede Kamerverkiezingen met 27,6 procent. Het CDA is weggezakt naar een schamele 6,8 procent in de stad van PvdA-kandidate Manon Fokke. Drie jaar geleden was de PVV nog de grootste partij in de hoofdstad. Nu moet die partij de PvdA en VVD voor zich dulden.

De VVD is in Nederweert veruit de grootste partij. Na een winst van ruim elf procent komt de partij uit op 31 procent van de stemmen. De PvdA komt niet verder dan 17,6 procent van de stemmen, maar wordt wel de tweede partij. PVV en CDA verliezen beide flink en komen op respectievelijk de derde en vierde plek. SP haalt evenveel stemmen als twee jaar geleden.

Behalve in Stein is ook in Onderbanken na een groot verlies de PVV nog steeds de grootste. Ook het verlies van de partij is hier met ruim elf procent het grootst. PvdA komt met bijna 22 procent dichtbij. Met een winst van 6 procent is de VVD de derde partij in de kleinste gemeente van Limburg. SP volgt met ruim 16 procent van de stemmen. Het CDA haalt 8,7 procent van de stemmen binnen en is de vijfde partij, na een verlies van ruim 6 procent.

Met ruim 29 procent van de stemmen is de VVD veruit de grootste partij in Peel en Maas. PVV, PvdA en CDA komen daarna met respectievelijk 16,9 procent, 16 procent en 14,4 procent. Het CDA is ongeveer vier tiende van zijn stemmen kwijtgeraakt sinds de verkiezingen van 2010. De SP krijgt 11,2 procent en staat op de vijfde plaats.

VVD en PvdA ontlopen elkaar nauwelijks in Schinnen. VVD haalt 0,1 procent meer stemmen en wordt daarmee de grootste

In Sittard-Geleen eindigt de PVV samen met de VVD achter de PvdA. Ook hier winst voor die laatste twee partijen en fors verlies voor de partij van Wilders. CDA verliest en wordt voorbij gestreefd door de SP, die in Sittard-Geleen een kleine winst boekt.

De PVV is in Beesel vervangen door de VVD als grootste partij. De partij van Rutte kreeg daar 23,5 procent van de stemmen. Wilders’ partij PVV kreeg iets meer dan 20 procent, bijna een derde minder dan in 2010. Ook de PvdA bleef de PVV voor. Het CDA kwam niet verder dan ruim 10 procent.

In Brunssum is de PvdA op plek een ten koste van de PVV. De partij van Wilders verliest hier, net als bijna overal in Limburg, ongeveer tien procent van de stemmers. PvdA haalt bijna acht procent meer stemmen binnen. De VVD wordt in Brunssum de vierde partij en moet de SP voor laten gaan. Het CDA halveert bijna..

Niet zo verwonderlijk: de PVV blijft de grootste partij in Echt-Susteren. Dat is de gemeente van CDA-kandidaat Martijn van Helvert, maar ook van statenlid en europarlementariër Laurence Stassen van de PVV. Haar partij krijgt 21,9 procent van de stemmen. De VVD volgt op 20,4 procent. Daarna komt de PvdA. Het CDA en de SP scoren allebei 13,2 procent.

De SP blijft in haar bolwerk Heerlen de tweede partij. De PVV valt van de eerste plaats naar de derde. PvdA is nu de grootste. De VVD krijgt 4,6 procent meer stemmen en is nu de vierde partij. CDA verliest net zoveel stemmen en is nu de vijfde partij in Heerlen.

Het CDA is niet langer de grootste partij in Horst aan de Maas. Met 15,7 procent staat de partij nu op de derde plaats, achter de VVD met 27,6 procent en de PvdA met 16,2 procent.
In Landgraaf verliest de PVV de heerschappij aan de PvdA, maar kan de partij van Wilders de SP en de VVD achter zich houden. Ook hier bijna een halvering voor het CDA.

O
In Stein is de PVV op een haarlengte de grootste partij gebleven. De partij van Geert Wilders kreeg 32 stemmen meer dan de PvdA, die met 21,4 procent net achterbleef. De VVD is met 20,1% de derde partij, gevolgd door achtereenvolgens de SP en het CDA.

In Vaals is de PvdA daar met ruim een kwart van de stemmen de grootste, de PVV is de grote verliezer. Die partij haalt tien procent minder stemmen dan in 2010 en komt met 18,3 procent nog net boven de VVD uit (18,1 procent), die ruim zes procent meer stemmen haalde. Ook CDA verliest veel stemmen (-6,4 procent), net als groenLinks (-3,6 procent).
In Valkenburg wordt de VVD de grootste na een winst van 8,7 procent. PvdA volgt met bijna twintig procent van de stemmen. Ook hier groot verlies voor de PVV

De PVV is weggezakt naar de derde plaats in de stad van Geert Wilders. Zijn partij haalde in Venlo 20,5 procent van de stemmen, minder dan de 24,8 van de VVD en de 20,7 van de PvdA. De SP is hier de vierde partij, met 12,3 iets groter dan in 2010. Het CDA is vijfde, en komt amper boven de 8 procent uit.

De PVV is in Venray weggezakt van een derde naar een vijfde plek, met nog 11% van de stemmen. Grote winnaar is ook hier de VVD die 27,2% kreeg. De partij van Mark Rutte wordt gevolgd door de PvdA met 18,9 procentPosted in: roerdalen, roermond