pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 19, 2014 4:45 pm Lees verder →

Luchtkwaliteit Limburg nu ook op site en app

Roerdalen – Hoe het is gesteld met de kwaliteit van de lucht in Limburg kan voortaan iedereen zien via de landelijke website www.luchtmeetnet.nl en via de app ‘luchtkwaliteit’, op te roepen via smartphone en tablet.

De gezamenlijke website en app is het resultaat van een samenwerking tussen de Provincie Limburg met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven, de GGD Amsterdam, de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en DCMR Milieudienst Rijnmond. Deze organisaties en overheden beschikken allemaal over een eigen luchtmeetnet. Op veel luchtmeetpunten wordt stikstofdioxide en fijn stof gemeten. Afhankelijk van het type omgeving, bijvoorbeeld druk verkeer of veel industrie, worden andere of nog meer stoffen gemeten.
De gebruikte meetmethodes van de deelnemers waren al identiek, nu is ook de presentatie van de meetgegevens volledig met elkaar in overeenstemming. Het snel kunnen vergelijken van meetgegevens tussen bijvoorbeeld steden en landsdelen is daarmee mogelijk geworden voor ongeveer honderd locaties.
,,Voordeel van de website en app is dat de gebruiker snel kan inzoomen op een bepaald gebied zonder eerst te moeten weten wie in dit gebied de luchtkwaliteit meet,” zegt Limburgs gedeputeerde Peter van Dijk van Zorg en Welzijn. Ook is het vergelijken van de luchtkwaliteit binnen Nederland makkelijker geworden.
De website biedt de gebruiker ook de mogelijkheid om meetresultaten in de vorm van een grafiek op te vragen. Deze grafieken tonen de gemiddelde uurwaarde per gemeten component voor de periode van één week. Een grafiek kan ook worden opgevraagd voor een gehele maand, en dan worden daggemiddelde waarden getoond.Posted in: roerdalen