pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 2, 2017 10:37 am Lees verder →

Om 10.45 uur start: Lukt het Tom vandaag weer in Ronde van Vlaanderen ?

Roerdalen – Doet Tom Boonen de Vlaamse harten nog één keer sneller kloppen tijdens De Ronde? Tommeke was in 2012 de laatste Belg die de belangrijkste mis van het jaar won. Dit jaar neemt Vlaanderen afscheid van Boonen. WielerUpdate.nl werpt een blik vooruit op de belangrijkste fietsmis van het jaar, de Ronde van Vlaanderen.

Hoewel Boonen volgende week na
Parijs-Roubaix pas echt afscheid gaat nemen van het wielrennen, zwaait Vlaanderen Boonen komende zondag al uit. Bij winst is de publiekslieveling alleen recordhouder. In 2005, 2006 als 2012 kwam Boonen als eerste over de finish, niemand won De Ronde vier keer.

Drie andere renners die vandaag ondag aan de start verschijnen, weten ook wat het is om de Ronde van Vlaanderen te winnen. Daartoe behoren uiteraard de winnaars van 2015 (Alexander Kristoff) en 2016 (Peter Sagan), maar ook Stijn Devolder (2008 en 2009) die inmiddels voor Vérandas Willems-Crelan rijdt. Verder staat ook Niki Terpstra aan de start, hij werd in 2015 tweede en is daarmee de laatste Nederlander die op het podium wist te eindigen. De laatste landgenoot die de koers wist te winnen is nog altijd Adrie van der Poel en dat is inmiddels al 31 jaar terug.

Terugkeer van de Muur
De Muur van Geraardsbergen zit weer in het parcours van de Ronde van Vlaanderen. De iconische klim richting de kapel was de afgelopen vijf jaar niet van de partij. De positie van de Muur in het parcours is wel anders dan voorheen. Waar hij vroeger gold als een van de laatste scherprechters, ligt de top nu op 95 kilometer van de finish. Ideaal voor een ploeg die de koers vroeg wil openbreken.

Waar de ene traditierijke klim verschijnt, daar verdwijnt de ander. De Molenberg is niet opgenomen in het routeboek. Die klim was vaak een van de eerste echte heuvels in het parcours. De rit is dit jaar 260 kilometer lang en zoals we, sinds de aankomst in Oudenaarde ligt (2012), gewend zijn, zijn de Oude-Kwaremont en de Paterberg de laatste twee hindernissen. Vanaf de Paterberg moet er nog dertien kilometer overbrugd worden om de eindstreep te bereiken.

Welke Vlaming vloert Sagan?
Er zijn twee mannen die de koppositie delen als het gaat om de status van topfavoriet. Peter Sagan en Greg Van Avermaet zijn de te kloppen mannen. Titelverdediger, Europees en wereldkampioen Sagan treft in de olympisch kampioen zijn grootste uitdager. Het momentum ligt bij Van Avermaet, die dit voorjaar E3 Harelbeke, Omloop Het Nieuwsblad én Gent-Wevelgem wist te winnen. De ogen in België zullen massaal op hem gericht zijn. Onze Zuiderburen hebben de voorbije vier edities namelijk niet meer gewonnen tijdens hun eigen hoogmis en dat is een negatief record.

De status van een andere Belgische topper – Sep Vanmarcke – is enigszins onduidelijk. Vorige week was de renner van Cannondale-Drapac ziek tijdens Dwars Door Vlaanderen en bovendien rijdt hij met pijn rond als gevolg van een ribblessure die hij opliep tijdens Strade Bianche. Wie wel in orde lijkt, is Alexander Kristoff. De Noor won dit seizoen al drie keer en bewees zijn conditie in Milaan-San Remo door de sprint van het peloton om de vierde plek te winnen.

Verder zal er veel aandacht uitgaan naar het blok van Quick-Step Floors, met natuurlijk Boonen en Neerlands hoop Terpstra. Het luxeprobleem voor de Belgische ploeg is dat praktisch iedereen de finale kan kleuren. Philippe Gilbert werd al twee keer derde en ook Zdenek Stybar heeft al een paar mooie finales gereden. Verder bewees Yves Lampaert (zie foto onder) zijn vorm in Dwars door Vlaanderen en dan beschikken ze ook nog over Matteo Trentin.
Live via WielerUpdate.nl
De koers is van begin tot eind live te volgen via onze liveticker. Wie de koers op tv wil volgen, kan afstemmen op NOS, Sporza of Eurosport. De Ronde van Vlaanderen begint zondag om 10.45 uur. De finish is tussen 16.30 uur en 17.30 uur.Posted in: algemeen, roerdalen