pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 24, 2018 2:48 pm Lees verder →

LVR van Jos van Rey en Dre Peters niet in college van B e W Roermond: oude coalitie (op VVD na) wil 4 jaar verder

Roermond -De LVR (de Liberale Volkspartij Roermond) van Jos van Rey heeft het goed verbruid in politiek Roermond. Resoluut is de partij die woensdag 1 van de 10 zetels verloor opnieuw verbannen naar de oppositiebanken. Ook toen Van Rey aanbood om geen wethouder tewillen worden in het college van B en W was de oude regeringscoalitie niet bereid de LVR te dulden de komende zittingsperiode in het college van B e W
Dat betekent ook dat Dre Peters weer in het oppositiebankje zit. Dus gaat De huidige coalitie in Roermond gaat dus ook de komende vier jaar de stad besturen. Een voorstel van de partij van Jos van Rey, (LVR), om samen met GroenLinks een compact college te vormen, was aan dovemansoren gericht.
Tijdens de bijeenkomst vanmorgen spraken de partijen zaterdag een eerste voorkeur voor een coalitie uit. Vier van de vijf huidige coalitiepartijen hebben aan zichzelf genoeg, zo bleek, onder meer vanwege de winst van collegepartij GroenLinks. Dat betekent dat de LVR in de oppositie blijft. Van de huidige coalitiepartijen is alleen de VVD bereid tot samenwerking met de LVR.

De LVR verloor bij de verkiezingen een zetel, maar blijft met negen raadsleden de grootste. De partij maakte donderdag bekend dat Van Rey geen wethouder wil worden. De LVR hoopte met deze geste het bestaande cordon sanitair tegen de partij van Van Rey te breken. Tevergeefs, bleek zaterdag.

Van Rey werd in hoger beroep veroordeeld wegens corruptie, maar ging in appel bij de Hoge Raad. In zo’n appel wordt niet inhoudelijk ingegaan op de zaak maar wordt door de Hoge Raad bekeken of er vormfouten oftewe procedurefouten zijn gemaakt. Is dat niet het geval, dan blijft de straf gehandhaafd, zoals gevonnist door het GerechtshofPosted in: algemeen, roermond