pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 26, 2016 1:23 pm Lees verder →

Lyceum Schöndeln de enige middelbare school die meerdere minister-presidenten in Nederland heeft voortgebracht

Roermond- Vanaf het moment dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam tot vandaag, zijn er 15 minister-presidenten geweest die leiding gaven aan de regering van Nederland. Maar hoe hebben deze leiders het zo ver kunnen schoppen? Waar hebben zij hun opleiding genoten?
Slimleren.nl heeft het uitgezocht en wet te melden dat twee van die top-politici hun middelbare schoolopleiding kregen in Roermond, bij het voormalige Bisschoppelijk College, waar ook vele kinderen van oud-ministers leerling waren bij het Biss.College Schöndeln : Huib Luns, Frans van Thiel zijn enkele voorbeelden.
Onze huidige premier Mark Rutte heeft zijn middelbare schooltijd volbracht op het Maerlant Lyceum in Den Haag en heeft vervolgens Geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Zijn voorganger, Jan Peter Balkenende, stapte in zijn middelbare schooltijd dagelijks op de fiets naar het Ostrea Lyceum (toen nog het Christelijk Lyceum voor Zeeland) in Goes en vervolgde daarna zijn studie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij haalde daar zijn doctoraalexamen in Geschiedenis en Nederlands recht.

Maar welke middelbare scholen en universiteiten hebben de mééste minister-presidenten voortgebracht? De Radboud Universiteit in Nijmegen wint met vlag en wimpel. Maar liefst 4 minister-presidenten hebben aan de Radboud Universiteit, toen nog de Katholieke Universiteit Nijmegen, hun studie Rechten afgerond. Dit waren Dries van Agt, Jo Cals, Victor Marijnen en Louis Beel. Zowel de Vrije Universiteit in Amsterdam als de Erasmus Universiteit Rotterdam, hebben beide twee premiers voortgebracht. Jan Peter Balkenende en Barend Biesheuvel studeerden aan de VU, en Ruud Lubbers en Jelle Zijlstra studeerden aan de Erasmus, toen nog de Nederlandse Economische Hogeschool.

En naar welke middelbare scholen gingen onze premiers? Twee van hen gingen naar het Bisschoppelijk College in Roermond, dat thans gefuseerd is met het Stedelijk Lyceum en nu de naam Lyceum Schöndeln draagt. Dat maakt het Lyceum Schöndeln de enige middelbare school die meerdere minister-presidenten in Nederland heeft voortgebracht ( zie overzicht op illustratie).

Andere middelbare scholen waar onze leiders in de schoolbanken hebben gezeten zijn het Augustinianum in Eindhoven, het Leo Vroman in Gouda, het Canisiuscollege in Nijmegen, het Christelijk Lyceum in Hilversum, het Christelijk Lyceum in Haarlem, de Koninklijke Scholengemeenschap in Apeldoorn en de Breul in Zeist.Posted in: algemeen, roermond