pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 7, 2017 9:02 am Lees verder →

Maandag 13 nov: Herkenbosch centrum van Jachthondenwerekd Nederland: 3000 toeschouwers verwacht

Roerdalen – Op maandag 13 november vindt op en om Landgoed Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch, gemeente Roerdalen, de Nimrod plaats, de jaarlijks terugkerende jachthondenwedstrijd voor de beste jachthond van dit jaar. Het gaat om een ‘nationaal kampioenschap’ waar de beste jachthonden van Nederland aan deelnemen.

Gedurende de wedstrijddag zullen de ogen van de hele Nederlandse jachtwereld gericht zijn op Limburg. De deelnemers zullen in Roerdalen een uniek landschap aantreffen: bossen, heide, vennen en beekdalen zorgen voor een gevarieerd natuurlijk decor.

Voor de Nimrod 2017 worden de 18 best presterende jachthonden uitgenodigd. De deelnemers, in vakjargon voorjagers genoemd, zijn vereerd dat zij mee kunnen doen aan de Nimrod 2017. De namen van de 18 deelnemers zijn inmiddels bekend.

Het programma is als volgt

07.00 uur Ontvangst deelnemers
08.00 uur Opening Nimrod 2017
08.15 uur Vertrek Keurmeesters, proefhoofden en helpers naar de proeven
09.00 uur Aanvang proeven
18.00 uur Prijsuitreiking Nimrod 2017
19.00 uur Jachtbuffet
Wil je gebruik maken van het jachtbuffet dan kan je op maandag 13 november tot 12.00 uur hiervoor een bon aanschaffen (ad € 27,50).

Opgeleide jachthonden onmisbaar54

Goed opgeleide jachthonden zijn onmisbaar voor de weidelijke jacht in Nederland. Een goede jachthond speurt het wild op en haalt het geschoten wild. Daarbij moeten zij zich niet door barrières van water, riet, struiken et cetera laten hinderen, ze moeten de instructies van hun baas direct en goed opvolgen maar moeten ook zelfstandig kunnen werken.

Iedere jachthond kan slechts één maal meedoen aan de Nimrod. De honden worden geselecteerd op basis van het aantal behaalde punten in het wedstrijdseizoen van dit jaar. Dit seizoen is nu nog in volle gang. Van ieder jachthondenras wordt alleen de best presterende hond gevraagd voor de Nimrod. Dat betekent dat er een heel scala aan verschillende jachthondenrassen op de wedstrijd acte de presence zal geven. Het deelnemersveld bestaat uit retrieversrassen, zoals o.a. Labrador en Golden Retriever en voorstaande jachthondenrassen zoals Duitse Staande Langhaar, Draadhaar en Korthaar, Weimaraner, Heidewachtel, Grote Munsterlander, Griffon Korthals, etc.

3.000 bezoekers verwacht

Voor de organisatie van dit grootse evenement (onder auspiciën van de Commissie Jachthonden Proeven van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging is Stichting Nimrod 2017 in het leven geroepen. Tijdens Nimrod 2017 zijn er zo’n 150 tot 200 vrijwilligers actief. De voorbereiding duurt bijna een jaar. De Nimrod is een zeer prestigieuze jachthondenproef met aandacht van een groot publiek. De organisatie verwachting 3000 toeschouwers. Er is gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Wandelen is troef, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van de Geluksexpress. Alle informatie over het evenement is te vinden op de site van Nimrod Nederland: en op de speciale Facebookpagina Nimrod Limburg 2017.Posted in: algemeen, roerdalen