pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 5, 2016 8:04 am Lees verder →

Massa drugsactie Brabant Limburg: al 55 arrestaties

image

image

image

Roerdalen – Politie en OM hebben gisteren, op maandag 4 april 2016 tijdens een grote drugsactie in het Zuiden van Nederland in totaal 55 mensen aangehouden. Er werden tot op heden 111 doorzoekingen gedaan. Daarbij zijn diverse zaken aangetroffen. Politie en OM zijn nog bezig met het onderzoeken van alle stoffen en locaties. Alle ondergenoemde resultaten zijn dan ook indicatief.

Best
Op de locatie in Best trof de politie vandaag 15 kilo pillen aan. Deze moeten nog l onderzocht, maar vermoedelijk gaat het om XTC. Ook de drie hoofdverdachten zijn aangehouden, één van hen in Tsjechië. Het pand in Best is door het bestuur gesloten voor de periode van één jaar.

Labs
Op vier locatie werden in totaal zes laboratoria voor synthetische drugs aangetroffen. Dit was in Eindhoven, Moergestel, Rotterdam (2x) en Oud-Turnhout (België, 2x). Bovendien werd 15 kilo MDMA (goed voor de productie van ruim 100.000 XTC-pillen) in beslag genomen, net als bijna 20 kilo amfetamine. Er werd in totaal 5000 liter aan chemicaliën gevonden, vermoedelijk grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

Hennep
In Eindhoven werd een woning vol hennep binnen gevallen. In totaal ging het hier om honderden planten. In de woning was ook met de stroom geknoeid, volgens medewerkers van politie en OM ging het om een ‘tikkende tijdbom’ zo brandgevaarlijk was de situatie. Naast deze kwekerij werd in totaal nog drie kilo hennep gevonden en twee kilo cocaïne.

Vuurwapens
Tijdens operatie Trefpunt werden in totaal twintig vuurwapens in beslag genomen. Vier daarvan tijdens een doorzoeking aan de Broekweg in Waalre. Daarbij ging het om twee handvuurwapens, een Uzi en een Kalasjnikov. Ook werden diverse stroomstootwapens, steekwapens, boksbeugels en dergelijke in beslag genomen.

Geld
Door politie en justitie werd in alle doorzoekingen ook geld in beslag genomen. Uit kluizen, matrassen, kruipruimtes en big-shoppers kwam in totaal ruim 4 ton tevoorschijn. Daarnaast werd ook beslag gelegd op diverse luxe goederen waarvan de politie vermoedt dat het met crimineel vermogen is aangeschaft. Onder andere twee Harley-Davidsons, 26 auto’s, een vrachtwagen, 5 scooters, twee boten, een jetski en een quad.

OMG
Tussen de aangehouden verdachten zaten in totaal 5 OMG-leden. Leden van OMG’s zijn regelmatig in verband te brengen met georganiseerde criminaliteit die de samenleving ondermijnt en normoverschrijdend gedrag.

Buitenland
Ook in het buitenland werden diverse acties uitgevoerd in het kader van Operatie Trefpunt. Tien in totaal, waarvan negen in België en een in Tsjechië. In het kader van de aanpak Intensivering Zuid wordt intensief samengewerkt met België om verplaatsingseffecten over de grens tegen te gaan.

12.45 uur
Op industrieterrein Spaanse Polder in Rotterdam is een amfetaminelab ontmanteld. Er stonden onder meer vaten met 4000 liter chemicaliën, waarmee BMK kan worden gemaakt, een grondstof voor amfetamine. Ook trof de politie een laboratorium in aanbouw aan. In Eindhoven, aan de Versantfoortstraat trof de politie 75 vaten olie en 5 tonnen met aceton aan in een loods. Deze grondstoffen worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. De vaten worden afgevoerd.

9.30 uur
Aan de Broekweg in Waalre zijn verschillende wapens gevonden, waaronder automatische vuurwapens. In Eindhoven is een drugslab achter een woonhuis aangetroffen. Verspreid over drie garageboxen werd MDMA geproduceerd.

Foto drugslab en
Wapens gevonden in Waalre
8.30 uur
Bij de doorzoeking van een woning in de Appelbloesemstraat in Eindhoven heeft de politie een henepplantage aangetroffen. De gehele tussenwoning van twee verdiepingen stond vol met wietplanten. Er was niemand aanwezig. Inmiddels zijn 51 aanhoudingen verricht, waarvan 47 gepland. Onder hen drie hoofdverdachten, van wie er één in Tsjechië werd gearresteerd.

7.40 uur
Bij een inval in een woning in Eindhoven is de bewoner aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen. In een garagebox trof de politie een Harley Davidson-motorfiets van de verdachte aan. Deze is in beslag genomen. Inmiddels zijn 39 personen aangehouden tijdens Operatie Trefpunt.

Foto Harley i beslag genomen in Eindhoven

6.00 uur
De actie komt voort uit een groot onderzoek, Explorer, naar een ontmoetingsplek voor criminelen in Best (Oost-Brabant). Onder de dekmantel van een party-verhuurbedrijf verzamelden zich hier tientallen verdachten. Ze maakten afspraken over de handel in en productie van synthetische drugs. Deze ontmoetingsplek is geobserveerd en afgeluisterd door de politie. Dit leverde dermate veel informatie op dat hier zo’n vijftig deelonderzoeken uit voortvloeiden.

Vandaag ‘klappen’ deze onderzoeken. Circa 1500 politiemensen en OM-medewerkers zijn betrokken bij het doorzoeken van honderd woningen en bedrijfspanden. Er moet daarbij gedacht worden aan een heel bont gezelschap: van rechercheurs, officieren en perswoordvoerders tot hondenbegeleiders, beleidsmedewerkers en medewerkers van de catering.

Meer aanhoudingen
Politie en OM zagen de afgelopen jaren in totaal ruim 700 mensen de ontmoetingsplek bezoeken. Deze zullen allemaal onder de loep worden genomen. Uit nader en lopend onderzoek zal blijken of, en zo ja in welke mate, deze bezoekers zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten en wat een passende reactie zal zijn. De verwachting is dat na deze actiedag nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Sinds politie en OM de ontmoetingsplek in Best observeerden, zijn al tientallen onderzoeken en interventies gepleegd. Met de vergaarde informatie konden onderzoeken worden opgestart en daardoor werden onder andere verdachten aangehouden, partijen drugs onderschept, drugslabs en hennepkwekerijen opgerold en wapenvondsten gedaan. Met deze actiedag verzamelen politie en OM informatie en verwachten ze inzicht te krijgen in verschillende criminele netwerken in het zuiden van Nederland.

Intensivering Zuid
Operatie Trefpunt valt binnen de ruim een jaar geleden gestarte geïntensiveerde aanpak van drugscriminaliteit in de drie zuidelijke provincies, Brabant, Zeeland en Limburg. Deze aanpak, ‘Intensivering Zuid’, heeft tot doel als één daadkrachtige integrale overheid (OM, politie, openbaar bestuur, Belastingdienst, FIOD, Douane, Koninklijke Marechaussee, de Regionale Informatie en Expertisecentra en de Taskforce Brabant-Zeeland) criminele netwerken te verstoren en de productie van hennep en synthetische drugs substantieel terug te dringen.

Zo wordt dumping van drugsafval in het milieu teruggebracht. Deze vormen van ondermijnende criminaliteit zijn zeer lucratief. Bovendien is geld macht, waardoor er ook kans bestaat op een ongewenste vermenging tussen de boven- en onderwereld.

Korte klap
De aanpak kenmerkt zich door zogenoemde korte klaponderzoeken met een korte looptijd tot drie maanden. Het gaat om korte, kordate interventies waarbij politie en OM zoveel mogelijk kansen proberen te verzilveren. Er wordt bovendien intensief samengewerkt met België, onder meer om verplaatsingseffecten over de landsgrenzen heen zoveel mogelijk tegen te gaan. mPosted in: algemeen, politie, roerdalen