pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 7, 2016 9:05 am Lees verder →

Meer dan 100 films deze dagen op Nijmeegs korte filmfestival Go Short

Roerdalen/Nijmegen – Sinds woensdag 6 april jl staat Nijmegen weer vijf dagen in het teken van de korte film. Go Short – International Short Film Festival Nijmegen staat op het punt te beginnen en trapt vandaag donderdag , af met de opening van deze achtste editie.
Hét festival voor de korte film in Nederland is intussen uitgegroeid tot één van de prominentste kortefilmfestivals van Europa. Het programma zit vol jonge makers en korte films die inspelen op de actualiteit. Uit de 2821 inzendingen heeft Go Short 327 films geselecteerd welke tijdens het festival vertoond worden.

***

98 Premières
Woensdag 6 april ging om 20:30u de achtste editie van het festival van start in aanwezigheid van honderden nationale en internationale gasten. Van de 327 films gaan er 77 in Nederland in première, 7 films gaan internationaal in première en 14 films beleven hun wereldpremière. Bijzondere aandacht besteedt Go Short dit jaar aan films uit Oostenrijk en aan het thema Casting All Animals waarin een reeks aan korte films worden vertoond met onze favoriete dieren in de hoofdrol. De Roemeense regisseur Adrian Sitaru is aanwezig als de filmmaker van het jaar en Konstantina Kotzamani (Griekenland) is aanwezig als special guest. Beide makers vertonen hun retrospectief en en laten zien waardoor zij geïnspireerd zijn geraakt.

Openingsprogramma
De opening van het festival is met uit een 3-tal films in première gingen en een dwarsdoorsnede van het festival laten zien. De avond start met de Nederlandse première Symbolic Threats. De films Love en Millions of Tears volgen in het openingsprogramma en zijn premières van jonge filmtalentenOok wordt de teaser vertoond van The Secret World of Moths van de Finse makers Pekka Veikkolainen en Hannes Vartiainen, een 360° film die tijdens Go Short in een Pop-Up Planetarium te zien is.

Speciale Programma’s
Naast de competitie- en focusprogramma’s zijn er diverse themaprogramma’s, specials en randactiviteiten tijdens Go Short. Zo is er een programma te zien waarbij Go Short samen werkt met partnerfestivals Vienna Independent Shorts en Festival du Nouveau Cinéma de Montréal om angst op de kaart te zetten en te reflecteren op de vluchtelingencrisis en sociale dilemma’s in Fear Is Not An Option, laten online platforms De Correspondent en Vice ons zien hoe ze het korte film-formaat gebruiken om journalistiek naar een nieuw niveau te tillen en is er een Virtual Reality programma van Dutch VR Days en NHTV studenten met behulp van de nieuwste Samsung Gear.

Jury’s en Awards
Op zaterdagavond 9 april worden de awards voor de Europese competitie (NTR), de Nederlandse competitie (Vevam), de Breaking Shorts studentencompetitie (Diorapthe) en de Youth Award uitgereikt. In totaal maken 102 films uit het competitieprogramma kans op een van de Go Short awards. De vakjury voor de Europese competitie bestaat uit Daniel Karolewicz (Festival du Nouveau Cinéma Montreal), filmmaker en prijswinnaar Morgan Knibbe (Shipwreck), Karin Vandenrydt (Flemish Film Rating Commission), de Britse Sophie Kaufman (redacteur Little White Lies) en Lenina Ungari (scriptschrijver, Days of Steel). De films in de Nederlandse en studentencompetitie worden beoordeeld door actrice Thekla Reuten (Tessa, Atlantic), de Finse Sari Volanen (producer), Enrico Vannucci (Venice Film Festival), alumni Berlinale talent Campus Piotr Zlotorowicz (filmmaker), en David Deprez (artistiek directeur Lumière Cinema Maastricht) Vijf jongeren vormen samen de MovieZone Go Short jongerenjury die beslist wie de Youth Award ontvangt. Ook de festivalbezoekers vormen samen een jury, want zij bepalen wie op zondagmiddag 10 april om 13:00u de publieksprijs (in samenwerking met Omroep Gelderland) krijgt uitgereikt.Posted in: algemeen, roerdalen