pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 28, 2014 1:47 pm Lees verder →

Met ex-voetbalprof Graef: project schooljeugd gezonder eten en bewegen

Roerdalen- Oud profvoetballer Maurice Graef van Roda en VVV gaat met zijn bedrijf Sport Company in Panningen kinderen van Limburgse basisscholen leren hoe ze op een plezierige manier gezonder kunnen bewegen en eten. De Provincie steunt zijn plan.

Effecten van de methodiek
Graef heeft een vernieuwend project met de naam KERNgezond. Daarmee is hij in het schooljaar 2012-2013 al gestart in Maasbree. Hij heeft dat KERNgezond dit schooljaar uitgerold over zes andere dorpen en heeft de Provincie om hulp gevraagd om het project uit te kunnen breiden naar dertien dorpen. Ook zal hiermee wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de methodiek mogelijk worden gemaakt.

Gedragsverandering
Naast meer bewegen, sporten en goed gezond(er) eten zet Sport Company ook in op gedragsverandering waarbij onder meer pestgedrag wordt tegengegaan. Zijn aanpak richt zich niet alleen op de schooljeugd maar ook op hun ouders. Bijzonder is dat ook andere topsporters worden ingeschakeld om als rolmodel te dienen.

Nieuwe aanpak
Het effect van de nieuwe aanpak wordt gemeten door de Universiteit Maastricht, het Trimbos Instituut en Radboud Universiteit Nijmegen. Onder meer de Limburgse GGD en het Huis voor de Sport kunnen straks gebruik maken van de opgedane ervaringen met KERNgezond. Het project past in het kader van het eerder dit jaar gestarte project ‘De Gezonde Basisschool van de toekomst’ in Parkstad waarin de Provincie ook participeert en mede financiert. Het project past eveneens in de projecten Go for Gold Kids waarin kinderen kennis kunnen maken met allerhande sporten én Active Living voor het ontwikkelen van gezondheidsbeleid.

Zorgagenda
De kosten van het project van Sport Company worden geschat op een kleine vier ton. De Provincie stimuleert het project met een subsidie van € 150.000,-. Gedeputeerde Peter van Dijk van Welzijn en Zorg is blij met dit project. “Het past precies in onze Zorgagenda,” zegt hij. “Het sluit aan op ons plan van aanpak‘ Limburg op gezond gewicht’ waarin onder meer zwaarlijvigheid bij kinderen wordt aangepakt “.Posted in: roerdalen